Vuodenvaihde lähenee. Pian otetaan verokorttirumban ensiaskeleet, kun aletaan tarkastaa vuoden 2022 verokortteja – ja tilata sekä toimittaa uusia. Kaipaatko helpommat arjen askelkuviot verokorttien skannaamiseen, toimittamiseen ja oikea-aikaiseen hallinnointiin palkanmaksussa? Apu Vero APIsta.

Mikä on Vero API?​

Vero API on Verohallinnon uusi rajapintapalvelu, josta Mepco HRM -järjestelmällä on mahdollista hakea työntekijän ennakonpidätystiedot suoraan palkanlaskentaan ilman, että työntekijän tarvitsee toimittaa verokorttia tai muutosverokorttia työnantajalle.​

Vero API siis automatisoi verokorttien käsittelyn ja helpottaa arkea, kun verokorttien käsittelytyö poistuu. Pääset Vero API:n myötä verokorttivapaaseen arkeen!

Rajapinnan käyttöönotto uurtaa uraa ja karsii kuraa – ts. vähentää manuaalista tallennustyötä – myös palkka-asiantuntijan päivästä, jolloin yhdessä asiakkaan kanssa voidaan keskittyä tärkeämpiin asioihin.

Miten Vero API toimii?​

Käyttöönotossa teemme isomman työn ja käymme läpi kaikki verottajalta tulevat verokortit, jos ne poikkeavat meillä käytössä olevista.

Jatkossa ennen jokaista palkka-ajoa noudamme Verohallinnolta Vero API -rajapinnan kautta päivitetyt verokorttitiedot työntekijöille.

Vero API:n kautta onnistuu myös näppärästi veronumerotietojen haku verottajalta.

Miten Vero API:n saa käyttöön?​

Palkkahallintoasiakkaanamme vaikka heti! Ota yhteyttä asiakasliimaasi. Jos sinulla ei ole omaa erikeepperiä, otathan yhteyttä asiakaspalvelu@integrata.fi. Arjen askelkuviot helpompaan verokorttirumbaan odottavat 💃🏼