Ainahan sitä etsitään… Nimittäin hyvää tyyppiä. Lue vaikka satunnaisotannalla asiantuntijaorganisaatioiden rekryilmoituksia. Mutta mitä ihmettä hyvä tyyppi oikeasti tarkoittaa?

Professori emerita Liisa Keltinkangas-Järvinen nosti jo aikoja sitten Maikkarin uutisessa esiin hyvä tyyppi -käsitteen osana rekrytointia.  Koska olemme itsekin sitä rektytoinnissamme harrastaneet, avaan näkemystämme termistä.

Hyvä tyyppi… Meillä on yhtä monta työtehtävää kuin on tekijääkin. Jokaiseen tehtävään hyvä tyyppi on erilainen. Hyvän tyypin täytyy kuitenkin aina täyttää muutamia koko tiimiämme koskevia vaatimuksia.

Asiakas

Olemme olemassa vain ja ainoastaan asiakkaita varten. Olemme olemassa, koska tiedämme, että moni asiakas ansaitsee parempaa palvelua kuin nykyiseltä yhteistyökumppaniltaan saa. Hyvälle tyypille asiakas on kuin työkaveri, jonka kanssa tehdään töitä yhteisen tavoitteen eteen.

Tiimi

Meille tiimityö ei tarkoita vain työskentelyä samassa organisaatiossa tai satunnaisia tiimiipalavereita. Hyvä tyyppi uskoo, että olemme tiiminä vahvempi kuin meistä kukaan yksilönä. Yhdessä voimme tuottaa asiakkaillemme parempaa palvelua. Tiimi jakaa työt, tiimi tekee työt, tiimi kehittää tekemistä.

Luottamus ja avoimuus

Hyvä tyyppi haluaa onnistua ja me haluamme, että kaikki osallistuvat johtamiseemme. Johdon tehtävänä on poistaa onnistumisen esteet. Meillä kaikkiin voi luottaa, teemme mitä lupaamme. Myös kaikki tekemisemme on avointa kaikille – myös niitä toisinaan sattuvia virheitä myöten.

Asiantuntemus

Asiakkaamme arvostavat palvelualttiita ja mutkattomia asiantuntijoitamme – integratalaisia – joiden kanssa projektien toteuttaminen on helppoa. Hyvällä tyypillä on taustallaan jo asiantuntemusta kartuttanutta opiskelua ja kokemusta tai huikaiseva palo oppia.

Itsensä johtaminen

Meillä ei ole perinteistä hierarkkista esihenkilöorganisaatiota. Tarjoamme puitteet, joissa tiimi ja hyvät tyypit voivat johtaa itseään ja hallita joskus hyvin pirstaleistakin työtään. Hyvä tyyppi ei tarvitse käskyä esihenkilöltä toimiakseen. Itsensä johtaminen ei tarkoita myöskään lähituen puutetta – meillä mm. valkut tarjoavat aina apua.

Oletko sinä hyvä tyyppi?

Resonoivatko edelliset? Yllä kuvatuilla edellytyksillä hakija voi olla etsimämme ihminen – integratalainen kulttuurimätsi.

Jos kuvailimme juuri sinut, käy kurkkaamassa avoinna olevat tehtävämme ja hae! Mikäli niistä ei löydy juuri nyt sopivaa, tilaa Uraepistola 👇 Pääset mukaan postituslistalle, jolle kerromme avoimista työpaikoistamme ennen muita!

Kirjoitusta on päivitetty viimeksi 08/2022.