Ainahan sitä etsitään… Nimittäin hyvää tyyppiä. Tämä selviää silmäilemällä satunnaisotannalla asiantuntijaorganisaatioiden rekryilmoituksia. Mutta mitä se ’hyvä tyyppi’ meillä tarkoittaa? Lue integratalainen määritelmä siitä, mitä kaikki etsivät.

Professori emerita Liisa Keltinkangas-Järvinen nosti jo aikoja sitten Maikkarin uutisessa esiin ’hyvä tyyppi’ -käsitteen osana rekrytointia. Koska käytämme kielikuvaa itsekin, avaan näkemystämme siitä.

Meillä on yhtä monta työtehtävää kuin on tekijääkin. Jokaiseen tehtävään se ✨hyvä tyyppi✨ on erilainen. Hyvän tyypin täytyy kuitenkin aina täyttää muutamia koko tiimiämme koskevia vaatimuksia:

Asiakas

Olemme olemassa vain ja ainoastaan asiakkaita varten – Asiakas on yksi meistä. Olemme olemassa, koska tiedämme, että moni asiakas ansaitsee parempaa palvelua kuin nykyiseltä yhteistyökumppaniltaan saa. Hyvälle tyypille asiakas on kuin työkaveri, jonka kanssa tehdään töitä yhteisen tavoitteen eteen.

Tiimi

Meille tiimityö ei tarkoita vain työskentelyä samassa organisaatiossa tai satunnaisia tiimiipalavereita. Hyvä tyyppi uskoo, että olemme tiiminä vahvempi kuin meistä kukaan yksilönä. Yhdessä voimme tuottaa asiakkaillemme parempaa palvelua. Tiimi jakaa työt, tiimi tekee työt, tiimi kehittää tekemistä.

Luottamus ja avoimuus

Hyvä tyyppi haluaa onnistua ja me haluamme, että kaikki osallistuvat johtamiseemme. Johdon tehtävänä on poistaa onnistumisen esteet. Meillä kaikkiin voi luottaa, teemme mitä lupaamme. Myös kaikki tekemisemme on avointa kaikille – myös niitä toisinaan sattuvia virheitä myöten.

Asiantuntemus

Asiakkaamme arvostavat palvelualttiita ja mutkattomia asiantuntijoitamme – integratalaisia – joiden kanssa projektien toteuttaminen on helppoa. Hyvällä tyypillä on taustallaan jo asiantuntemusta kartuttanutta opiskelua ja kokemusta tai huikaiseva palo oppia.

Itsensä johtaminen

Tarjoamme puitteet, joissa tiimi ja hyvät tyypit voivat johtaa itseään ja hallita joskus hyvin pirstaleistakin työtään. Hyvä tyyppi ei tarvitse käskyä esihenkilöltä toimiakseen. Itsensä johtaminen ei tarkoita kuitenkaan lähituen puutetta – meillä mm. lähi-ihmiset ja valkut tarjoavat aina apua.

Oletko sinä hyvä tyyppi?

Jos kuvailimme kulttuurin, joka sinua kiinnostaa ja uskot olevasi integratalainen itsekin, katsasta avoinna olevat tehtävämme ja hae! Mikäli niistä ei löydy juuri nyt sopivaa, jätä avoin hakemus. Tai tilaa Uraepistola 👇 Pääset mukaan postituslistalle, jolle kerromme avoimista työpaikoistamme ennen muita!

Kirjoitusta on päivitetty viimeksi 1/2023.