Strategian vuosi lähenee loppuaan. On aika muistella, mitä kaikkea tapahtuikaan. Integratan johtava toimitusjohtaja Riku Heinonen kokosi kirjoitukseen kaunistelemattomat muistelonsa kuluneesta vuodesta.

Vuosi 2022 alkoi vielä verrattain tiukkojen koronarajoitusten ollessa voimassa. Tässä kirjoituksessa en kuitenkaan liioin keskity pandemiaan, vaan kertaan, mitä kaikkea saimme aikaan integratalaisten ja asiakkaidemme kanssa.

Kirjoitin keväällä Strategiasta sen oikealla nimellä -nimisen kirjoituksen (ja heti perään tämän blogin 🙃). Aiemmassa kirjoituksessa kerroin tarkemmin, miten teimme yhdessä henkilöstön kanssa kevään aikana Integratalle uuden strategian vuosille 2022–2024. Maailma saatiin valmiiksi, eli suunnitelmat paperille ennen kesälomakautta, ja lomien jälkeen siirryimme suunnittelusta strategian toteutukseen.

Strategisiksi ylätason tavoitteiksi asetimme seuraavat neljä kunnianhimoista kokonaisuutta:

  1. Olemme toimialan ihmisille ykkösvalinta
  2. Olemme asiakkaille ykkösvalinta
  3. Olemme toimialan ykkönen teknologiaratkaisuissa
  4. Toimimme vastuullisesti

”Teimme yhdessä henkilöstön kanssa kevään aikana Integratalle uuden strategian vuosille 2022–2024.”

Integratan johtava toimitusjohtaja Riku Heinonen.

Uskomme, että panostamalla seuraaviin kärkihankkeisiin tulemme yllä olevat tavoitteet saavuttamaan:

  1. Integratalaisuus & yrityskulttuuri
  2. Digimaatio
  3. Tarjooma

Kärkihankkeista käytäntöön

Kärkihankkeiden alle on kuvattu onnistumisemme kannalta tärkeiksi määriteltyjä projekteja. En avaa tässä niitä kaikkia, mutta kerron kahdesta, joita edistimme syksyn aikana:

Ensimmäinen on Johtamisen rakenteiden päivittäminen.

Kasvumme jatkui myös niin kutsuttuna korona-aikana, mutta yrityksemme rakenteet olivat jääneet sitä edeltävään aikaan. Melkein tuplasimme henkilöstön pandemiavuosina, mikä aiheutti organisaatiossamme erilaista kipuilua.

”Kasvumme jatkui myös niin kutsuttuna korona-aikana, mutta yrityksemme rakenteet olivat jääneet sitä edeltävään aikaan.”

Kasvukipuja ei voi kaunistella.

Tämän johdosta päätimme lisätä itseohjautuvaan organisaatioomme esihenkilöitä, eli integratalaisittain lähi-ihmisiä. Tällä päätöksellä haluamme varmistaa, että jokainen saa tukea työarkeensa, hyvinvointiinsa ja kehittymiseensä.

Ihmisemme siis omistavat edelleen oman arkensa. Muutoksella haluamme lisätä selkeyttä, sujuvuutta sekä parantaa asiakas- ja työntekijäkokemusta kuin myös uurtaa uraa karsimalla kuraa omankin organisaatiomme sisällä. Työntekijätyytyväisyytemme (eNPS) oli tänä vuonna 52, joka on varsin hyvää tasoa. Ihmistemme tyytyväisyydestä kertoo myös Future Workplaces 2022 -sertifiointi. Haluamme kuitenkin mahdollistaa yhä paremmin sen, että jokainen integratalainen pystyy antamaan asiakkaalle parastaan.

Kirjoitushetkellä meillä on sisäisesti lähi-ihmisen rekrytointiprosessi käynnissä ja uuden rakenteen mukainen toiminta starttaa 1.3.2023.

Toinen projekti on nimeltään Asiakas on yksi meistä.

Kyseessä on kookas kokonaisuus, jonka olemme palastelleet useaan pienempään osaan. Sisäiseen säätöön on kovin helppoa upota, mutta asiakkaita varten me kuitenkin olemme olemassa! Asiakas onkin ollut keskiössä Integratan perustamisesta asti ja näin tulee olemaan jatkossakin.

”Sisäiseen säätöön on kovin helppoa upota, mutta asiakkaita varten me kuitenkin olemme olemassa!”

Integratan NPS-luku on 68.

Mittaamme asiakaskokemusta mm. NPS-kyselyllä. Tämän vuoden kyselyn perusteella asiakastyytyväisyytemme NPS-luku oli 68, eli varsin mainiolla tasolla. Uskon, että tämän projektin tulokset tulevat näkymään entistäkin paremmassa asiakaskokemuksessa ensi vuoden aikana.

Seitsemän strategiaan liittyvää

Saimme vuoden aikana toki paljon muutakin aikaan, kuin strategian:

Vain muutamia nyt mainitakseni.

Kasvumme myös jatkui verraten vauhdikkaana vuonna 2022 ja tiimiin liittyi uusia integratalaisia ja matkaan laillamme edelläkäyviä asiakkaita 🚀

Johdon joulutoive

Esitin vuosi sitten vähintään yhtä hyvässä vuoden lopun kirjoituksessani Siellä se alkoi ja siellä se päättyy seuraavan toiveen:

”Vuosi 2022 tulee myös alkamaan Teamsissa, mutta toivotaan, että se ei pääty siellä.”

Toiveeni toteutui osittain. Pandemian vuoksi asetetut rajoitteet purettiin ja ihmiset saivat luvan palata entiseen tapaan työpaikoille. Teamsin tai muiden vastaavien etätyökalujen käyttö ei kuitenkaan juurikaan vähentynyt. Toimistoille palattiin, mutta ei siinä mittakaavassa, kuin mitä itse toivoin.

Esitänkin nyt ennustukseni ja johdon joulutoiveen tulevalle vuodelle:

Integratalaisilla on perustamisvuodestamme 2008 ollut vapaus valita etätyö. Vuosi 2023 tulee edelleen alkamaan vahvalla etätyöpainotuksella, mutta toivon, että vuoden loppuun mennessä olemme taas ymmärtäneet fyysisten kohtaamisten merkityksen, ja vietämme yhä enemmän aikaa tiimiläisten ja asiakkaidemme kanssa – samoissa tiloissa.

”Vuosi 2023 tulee edelleen alkamaan vahvalla etätyöpainotuksella, mutta toivon, että vuoden loppuun mennessä olemme taas ymmärtäneet fyysisten kohtaamisten merkityksen.”

Toimitusjohtajan toive joulupukille.

Katsotaan sitten taas ensi vuonna, miten meni. Lisäksi lienee paikallaan toivoa myös maailmanrauhaa 🕊

Lämpimät kiitokset asiakkaillemme, integratalaisille sekä kaikille kanssakulkijoille kuluneesta vuodesta. Leppeää joulun aikaa ja rauhaisaa uutta vuotta 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣!

Lahjoitimme tänäkin vuonna asiakaslahjavarat hyvään. Yrityksenä ohjasimme 5 000 € Ukrainan hätäapukeräykseen. Pelastakaa Lapset ry auttaa pakenevia perheitä ja lapsia mm. talvivaattein ja tarvikkein sekä toimittamalla ruokaa sekä psykososiaalista tukea Ukrainassa.

Integratalaisilla oli halutessaan mahdollisuus lahjoittaa myös oma lahjavaransa hyväntekeväisyyteen: Yhdessä ihmisemme lahjoittivat 7 400 € naisten, tyttöjen ja perheiden tukemiseen Ukrainassa YK:n tasa-arvojärjestö UN Women Suomen kautta! Lahjoituksella toimitetaan sotaa pakeneville naisille ja tytöille tarvikkeita ja tukea sekä tuotetaan luotettavaa tietoa sodan sukupuolittuneista vaikutuksista.

.