Huomisen HR:n parissa voi tehdä monipuolista uraa. Integratalainen Ville Jokela on sovelluskehittäjä, joka virittää Integratan modernia HR- ja palkkahallintoappi HumHum HR:ää, kuuluu Kanaliigaan, vatkaa vesillä sähkövispilällä ja tekee vapaa-ajallaan olutta. Tutustu Villen uratarinaan!

Tulin Integratalle vuonna 2018. Koulutukseltani olen diplomi-insinööri TTY:ltä. Valmistumisen jälkeinen aika on kulunut käytännössä kokonaan ohjelmistokehityksen parissa. Ennen Integrataa näkökulma oli vahvasti teollisuuspainotteinen, ja tuotekehitystä onkin tullut tehtyä mm. Leanwarella.

Integratalaisena olen ennen nykyistä hommaa tehnyt mm. ohjelmistorobotiikkaa (RPA), integraatioita ja sekalaista ohjelmistokehitystä. Tällä hetkellä teen HumHum HR -sovellustuotteeseemme liittyvää ohjelmistokehitystä. HumHum-sovelluksen perustana on ASP.NET Core -pohjainen REST API, joka majailee Azuressa. Saitte varmasti kiinni? Natiivien mobiiliappien lisäksi rakenteilla on Reactilla tehtävä hallintapaneeli.

Ketterän kehityksen lisäksi kantavana ajatuksena on hyödyntää valmiita komponentteja hallituissa kokonaisuuksissa. Esimerkiksi autentikointiin käytetään tällä hetkellä Azure AD:ta. Tavoitteena on rakentaa moderni, mutta robusti tuote, jota on miellyttävä käyttää. Ja tietysti samalla automatisoidaan kaikki, mikä on järkevästi automatisoitavissa. Apin avulla halutaan helpottaa ihmisten työpäivää.

”Minua motivoi ihmisten auttaminen. Siitähän henkilöstöhallinnossakin on kyse.”

Sovelluskehittäjä on ensi kertaa HR-hommissa.

Jos heijastelen omaa uraani laajemmin, ohjelmistokehitys on ollut jatkuvasti läsnä, mutta käytetyt teknologiat ja liiketoimintaympäristö ovat vaihdelleet. Työskentelen nyt ensimmäistä kertaa HR:n parissa. Minua motivoivat ongelmanratkaisu ja ihmisten auttaminen. Siitähän henkilöstöhallinnossakin on kyse.

Parasta tässä työssä on moderni teknologiapino, toimialalla kokonaan uuden tuotteen tekeminen sekä toimiva tiimityöskentely.

Ai millainen on tiimini?

HumHumin parissa Integratalla työskentelee lisäkseni kaksi ohjelmistokehittäjää. Valtterilla on nuoresta iästään huolimatta hyvät jutut ja varsin laaja kokemus nykyaikaisesta ohjelmistokehityksestä. Henri puolestaan on puuhaillut aiemmin mm. Azuren parissa. Tuoteomistajan valtikkaa heiluttaa tietohallintojohtajatyyppinen ratkaisumme Riku.

Tähän mennessä mobiiliapin kehitys on hankittu ulkopuolisen kumppanin kautta. Sovelluksen ulkoasu ja apin huonot jutut kuitenkin kytkeytyvät sisältäpäin sukunäköisenä Integratan brändiin. Laajempaan IT-tiimiin (tai tuttavallisemmin sarkasmin sävyttämään ATK-osastoomme) kuuluu lisäksi jos jonkinmoista osaajaa, joten sparreja on aina saatavilla.

”Se tuo lisäarvoa, kun omistaa omaa työpaikkaansa.”

Integratan henkilöstöanti toteutetaan noin kerran vuodessa.

Integratalaisten avoimuus ja auttavainen asenne ovat yllättäneet tässä työpaikassa. Integratalaisuus on yhdessä tekemistä – ja yhdessä nauramista. Hommia tehdään hyvällä huumorintajulla. Vakavassa mielessä Integratan henkilöstöannit ovat olleet ehdoton plussa! Se tuo lisäarvoa omaan tekemiseen, kun omistaa omaa työpaikkaansa.

Integratalaisuus sopii mielestäni tiimityöstä nauttivalle ihmiselle, joka haluaa itse vaikuttaa asioihin.

E-sporttia ja sähkövispilöintiä

Vapaa-ajalla harrastan sekalaista urheilua, kuten palloilulajeja (erityisesti sählyä) ja pyöräilyä. Mitään havaittavaa lajikohtaista lahjakkuutta ei ole tosin löytynyt…

Viileämpinä vuodenaikoina olen mukana Kanaliigassa Integratan e-sport-joukkueen sekoilussa. Kesällä minut saattaa bongata Pyhäjärveltä joko soutelemasta tai liikkumasta sähkövispilän avustuksella. Lisäksi kahden kaverin kanssa tulee tehtyä olutta. Ei siitä sen enempää 🍻

Työkunnosta huolehdin liikkumalla, lukemalla ja ajoittain jopa panostan syömisiin ja kunnon yöuniin.

Integratalla puhutaan paljon aivoterveydestä ja se onkin elintärkeää IT-alan ajatustyössä. Siihen minunkin ehkä kannattaisi panostaa enemmän. Työpaikkaterveyttä täällä tukevat tietoiskut ja työsuhde- sekä liikuntaedut.

Integrata on myös hauska työpaikka. Tähän loppuun siis vaikka perinteinen puujalkavitsi: Miksi Islannin väkiluku kasvaa melkoisella vauhdilla? Koska se on tulen ja jään maa…

Villen vinkit tuleville integratalaisille

  1. Ole oma itsesi. Sitähän ne muutkin ovat sanoneet.
  2. Kysy! Apua on aina saatavilla.
  3. Raksuta. Mieti aina, miten asioita voidaan kehittää.

Integratalaiseksi? Hae avoimia paikkoja tai tilaa Uraepistola

Kesän 2021 aikana meillä on useita avoimia paikkoja. Voit hakea vaikka Villen työkaveriksi ATK-tiimiimme koodaavaksi ohjelmistoarkkitehdiksi top secret -tason tehtävään aina 8.8. asti 🕵🏻‍♀️

Jos näistä paikoista mikään ei osu, tilaa Uraepistola ja tiedät HR-alan hauskimmista työpaikoista ensimmäisenä. Toimitamme parhaat duunit suoraan inboxiisi sitä mukaa kun niitä avautuu. (Ennen kuin tilaat, haluat ehkä tietää, miten turvaamme tietojasi).