Vuosi 2021 alkoi Teamsissa ja vuosi 2021 päättyy Teamsissa. Tavallisesti ihmiset tekevät tapahtumat ja muistoja syntyy, kun kohdataan. Kun kohtaamiset ovat olleet rajallisia, tuntuu ettei edes olisi muistoja muisteltavaksi. Tapahtuiko kuluvana vuonna ylipäätään mitään ihmeellistä? Taisi tapahtua, muistelee Integratan toimitusjohtaja Riku Heinonen.

Tärkeimmät ensin. Eli ihmiset.

Meillä aloitti vuoden 2021 aikana yli 60 uutta ihmistä. Tällä hetkellä Integratan henkilöstömäärä on noin 160. Luvussa on mukana kymmenpäinen palkkatulokaskoululaisten joukko. Palkkatulokaskoulu on syksyllä alkanut aikuiskoulutuspilotti. Tulokaskoulu on tarkoitettu modernista palkkahallinnon asiantuntijatyöstä kiinnostuneille ja sen tavoitteena on kantaa yhteiskuntavastuuta kouluttamalla osaajia toimialalle – sekä tietenkin työllistyä integratalaiseksi.

”Meillä aloitti vuoden 2021 aikana yli 60 uutta ihmistä.”

Kasvukulttuuri kestää etäperehdytyksenkin.

Myös asiakkaamme ovat ihmisiä. Onneksi.

Saimme tänä vuonna kymmeniä uusi asiakkuuksia ja syvensimme kumppanuuttamme olemassa olevien kanssa. Kasvatimme olemassa olevia liiketoimintojamme sekä lanseerasimme liudan uusia. Edellä mainittuihin lukeutuvat esimerkiksi HR-palvelu, HRD, HR-raportointi ja -analytiikka ja Työoikeus. Lisäksi jatkoimme oman HumHum HR -sovelluksemme kehittämistä, parantaen mm. tietoturvaa palkkahallinnossa.

Myös koko tietoturvamme standardointiin ISO 27001 -sertifikaatilla.

Keväällä puolestaan purkitimme vaatehuoneissa pölyttyvien työvaatteiden keskellä Jutustamon jaksoja. Kasvukulttuuriaiheisella podcast-sarjalla halusimme tarjota uutta (tai muuta) ajateltavaa HR:n hiekkalaatikolta.

Onnistuimme, teimme virheitä, opimme ja jatkoimme eteenpäin.

Vaikka toimistoille palaaminen tuntuikin haastavalta ajatukselta vielä alkuvuodesta 2021, avasimme kuitenkin kuluvana vuonna myös kokonaan uudet toimipisteet Ouluun ja Turkuun. Tampereella muutimme paraatipaikalle Keskustorille. Lisäksi olemme toistamiseen muuttaneet jo isompiin tiloihin sekä Oulussa että Porissa.

”Haluamme olla läsnä paikkakunnilla, joissa tiedämme olevan paljon integratalaisia.”

Integratalla on toimipisteet Tampereella, Helsingissä, Porissa, Oulussa ja Turussa.

Integratalaisilla on perustamisvuodestamme 2008 ollut vapaus valita etätyö. Siitäkin huolimatta, että töitä tehdään jatkossakin varmasti aiempaa enemmän etänä, haluamme olla läsnä paikkakunnilla, joissa tiedämme olevan paljon integratalaisia. Tai sellaiseksi haluavia.

Tiedosta tekoihin

Vuosi 2021 oli myös kestävyysajattelun aikaa. Kokosimme keväällä vastuullisuusasiat alustavasti yksiin kansiin ja edistimme syksyn aikana laajasta paketista kahta osakokonaisuutta: hiilijalanjäljen laskentaa sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista.

Laskennassa on tavoitteena selvittää ensin nykyinen hiilijalanjälkemme ja kääntää myöhemmin fokus tiedosta tekoihin, eli suunnata toiminta positiiviseen hiilikädenjälkeen 🖐🏻

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nykytilaa selvitettiin mm. henkilöstökyselyllä, jonka perusteella ihmisten välisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden koettiin olevan Integratalla erittäin hyvällä mallilla: 97,6 % vastasi olevansa täysin samaa tai samaa mieltä, että Integratalla ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti. Aina voi kuitenkin parantaa.

”97,6 % vastasi olevansa täysin samaa tai samaa mieltä, että Integratalla ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti.”

Tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden nykytilaa selvitettiin kyselyllä.

Myös rekrytoinnissa tehtiin pientä viritystä: otimme läpinäkyvyyden hengessä hauissamme käyttöön mm. palkkahaitarin sekä monimuotoisuuslupauksen.

Loppuvuodesta mittasimme perinteisesti integratalaisten ja asiakkaidemme tyytyväisyyttä. Kyselyiden perusteella henkilöstötyytyväisyytemme (eNPS) oli 65 ja asiakastyytyväisyytemme (NPS) 67. Molemmat luvut siis varsin mallikkaalla tasolla. Ihmistemme tyytyväisyydestä kertoo myös Future Workplaces -sertifiointi.

”Henkilöstötyytyväisyytemme (eNPS) oli 65 ja asiakastyytyväisyytemme (NPS) 67.”

Mallikkaista luvuista voi kiittää ihmisiä – integratalaisia ja asiakkaita.

Tänä vuonna kyselyiden tulokset jännittivät tavallista enemmän, koska livekontakteja ei ole ollut tarpeeksi ja niin organisaation kuin asiakkaidenkin pulssilla on ollut haastavampi pysyä. Manifestomme mukaisesti asiakas on yksi meistä. On ollut hieno huomata puolin ja toisin, että näin on todella ollut myös etänä toteutuvassa kanssakäymisessä.

Vuosi 2022 tulee myös alkamaan Teamsissa, mutta toivotaan, että se ei pääty siellä.

Aivan vaiheikkaan vuoden päätteeksi lahjoitimme asiakaslahjavarat tänäkin vuonna lasten ja nuorten tueksi. Kohteeksi valikoitui joukkuemuotoisesti ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä tekevä Icehearts ry, jonka toiminnassa sitoudutaan lapsen kasvuun 12 vuodeksi kerrallaan. Lisäksi integratalaisilla oli mahdollisuus kasvattaa lahjoitussummaa ohjaamalla oma henkilökohtainen lahjavaransa lähimmälle Icehearts-joukkueelle. Saimme yhdessä kasaan kaikkiaan 5 500 €.

”Lahjoittamalla tuetaan haavoittuvassa asemassa olevien lasten kasvua hyvinvoiviksi ja hyvinvointia ympärilleen tuottaviksi aikuisiksi. Kiitos.”

Jani Söderling, tiimimentori, Icehearts ry

Suuret kiitokset kaikille kanssakulkijoille sekä oikein mukavaa joulun aikaa ja uutta vuotta 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣