Integrata & Nepton: Kotimaiset kasvuyhtiöt kättelivät kumppanuuden

Kotimaiset kasvuyhtiöt Integrata (👋🏻) ja Saarni Cloud SaaS-yhteisöön kuuluva Saarni Nepton ovat paiskanneet kättä kumppanuudesta. Asiakkaille yhteistyö tarkoittaa liiketoiminnallista lisäarvoa, kun kumppanuus tuottaa täsmättyä työaikaa, helpompaa HR:ää ja parempaa palkanlaskentaa.

Integrata Oy on ollut kahdesti Financial Timesin ja Statistan Euroopan nopeimmin kasvavien yritysten FT1000-listalla. Integratan vuoden 2022 kasvuprosentti oli 30. Saarni Nepton Oy on kotimainen kasvuyritys, jonka palveluita otetaan käyttöön kymmenille tuhansille ihmisille vuosittain.

Nepton onkin Suomen suosituin työajanhallinnan järjestelmä yli 130 000 käyttäjällään. Syy suosioon on sen ylivertainen liitettävyys muihin asiakkaan käytössä oleviin järjestelmiin; Nepton sisältää valmiit integraatiot yli 40:een HR-, palkka- ja toiminnanohjausjärjestelmään.

”Nepton sisältää valmiit integraatiot yli 40:een HR-, palkka- ja toiminnanohjausjärjestelmään.”

Neptonin suosion salaisuus.

Yrityksille on yhteistä ydinosaaminen eli helpompi henkilöstöhallinto. Integrata taitaa palkanlaskennan ja palkkahallinnon ulkoistuksen. Synergian suunta on selvä: automaation avulla Neptonin työaikaratkaisulla nopeutetaan asiakasyritysten palkkaprosessia sekä lujitetaan liiketoimintaa HR-raportoinnilla.

– Kunnia kuitata kumppanuus! Kahden kasvuyhtiön kesken pystymme keskittyneesti vastaamaan asiakkaiden täsmätarpeisiin, innostaa integratalainen Janne Knuutinen.

”Kahden kasvuyhtiön kesken pystymme keskittyneesti vastaamaan asiakkaiden täsmätarpeisiin.”

Integratalainen Janne Knuutinen.

– Olemme innoissamme kumppanuudesta! Pystymme yhdessä tarjoamaan asiakkaille Suomen vahvimpia HR-, palkka- ja työaikaratkaisuja, avaa Saarni Nepton Oy:n Nina Salonoja.

Tietämystäsi teknologiakumppanuudesta terävöittävät

Janne Knuutinen, kaupallinen kohtaaja
Integrata Oy, janne.knuutinen@integrata.fi, 044 360 2652

Nina Salonoja, kumppanuuskuiskaaja
Saarni Nepton Oy, nina.salonoja@nepton.fi, 050 566 8063

Nepton työajanseuranta kiinnostaa? Ota yhteyttä

Nepton: Työaikajärjestelmä taipuu tarpeeseen

Nepton tekee työajanhallinnasta tykättyä. Ja helppoa: kaikki hallitsevat työaikoja, poissaoloja ja vapaita vaivatta. Automaation avulla nopeutat Neptonilla myös palkkaprosessia tai lujitat liiketoimintaa HR-raportoinnilla.

Nepton nopeasti

 • Sujuva ja selkeä selainkäyttö. Työajan kohdistus reaaliaikaisesti tai päivän päätteeksi. Saldo saatavilla 24/7. Myös pinkiponki (🏓) jää pois, kun lomat ja poissaolot pyydetään pilvipalvelussa.
 • Kirjaukset käyttäjälähtöisesti. Neptonilla kirjaat työajan yhtä toimivasti puhelimella, tabletilla, tietokoneella tai leimauslaitteella. Erheiden ja unohdusten korjaaminen kellontarkkuudella.
 • Kohdenna kuin ihminen. Seuraa työaikoja asiakkaittain, projekteittain tai työlajeittain. Raportit ja seuranta saatavilla sekunneissa.
 • Läpinäkyvyys liukumiin, ylitöihin, lomiin ja muihin pitämättömiin vapaisiin. Rivirikkaita raportteja hyödynnät henkilöstöhallinnossa, palkanlaskennassa tai talousjohtamisessa.
 • Automaattinen TES-tulkinta. Palkka muodostuu automaattisesti työaikamerkintöjen perusteella. Virheet vähenevät, aikaa säästyy ja palkat maksetaan aina oikein.
 • Työaikajärjestelmä taivutetaan tarpeisiisi – ei toisinpäin. Integratalaiset asiantuntijat ja automaatio apunasi.

Nepton kirjoittaa uuden luvun tämän päivän työvuorosuunnitteluun ja työaikaseurantaan. Neptonissa hallitset työaikoja, poissaoloja ja vapaita vaivatta. TES-tulkintojen ja palkanlaskennan automaation avulla nopeutat palkkaprosessia sekä lujitat liiketoimintaa kattavan HR-raportoinnin avulla. Ihmiset käyttävät myös mielellään sujuvaa ja selkeää pilvipalvelua.

”TES-tulkintojen ja palkanlaskennan automaation avulla nopeutat Neptonilla myös palkkaprosessia sekä lujitat liiketoimintaa kattavan HR-raportoinnin avulla.”

Lisäarvoa laskentaan ja liiketoimintaan.

Kekseliäisyytemme on kaupan: keskittyneiden asiantuntijoidemme avulla ammennat alustasta liiketoimintaasi lisäarvoa. HR-alan edelläkävijöinä tuomme tykö järkevän järjestelmän ja täytämme tarpeesi täsmänä. Teemme työajasta tavattoman taipuisaa ja tehokasta. Olemme apunasi myös HR-automaatiossa, -integraatioissa sekä kaikissa HR:n hiekkalaatikon palveluissa.

”Keskittyneiden asiantuntijoidemme avulla ammennat alustasta liiketoimintaasi lisäarvoa.”

Kekseliäisyytemme on kaupan.

Työajan täysi tusina Neptonissa

 1. Tämän päivän työvuorosuunnittelu ja tuntikirjaukset taskusta
 2. Omien työ- tai poissaolotietojen käsittely
 3. Työaikalain mukainen työajantulkinta
 4. Automaattiset TES- ja paikalliset tulkinnat
 5. Vakioraportit työajan tulkinnasta
 6. Liukuma-, pankki- ja ylityökertymien käsittely
 7. Vakioliittymät ja integroitavuus muihin HR-järjestelmiin
 8. Työajan kohdentaminen projekteille, kustannuspaikoille ja asiakkaille
 9. Loma- ja poissaolokertymien laskenta
 10. Lomien ja poissaolojen suunnittelu sekä raportointi
 11. Rajaton tallennustila asiakirjojen tai kuvien tallentamiseksi tapahtumille
 12. HR-kokonaisuuden haltuunotto helposti

Nepton on kotimainen Saarni Nepton Oy:n pilvipalvelualusta. Integrata on Neptonin teknologiakumppani ja järjestelmän jälleenmyyjä.

M2 ja Tiima -pääkäyttäjäpäivät 2022

Kumppanimme Visma järjestää Tiima ja M2 -pääkäyttäjäpäivät 11.10.2022. Integratalaiset asiantuntijat ovat myös mukana pääkäyttäjäpäivillä ja pääset tapaamaan heitä päivän aikana.

Tilaisuudessa ovat edustettuina Visma Enterprisen kaikki HRM-tuotteet ja yhteinen teema päivälle on tiedolla johtaminen. Päivän ohjelma on jaettu tuotekohtaisiin polkuihin ja esitykset pidetään kyseisen tuotteen pääkäyttäjille. Päivän aikana voit halutessasi seurata myös muiden tuotteiden esityksiä. Pääkäyttäjäpäivät tarjoavat uusia ideoita ja olemassa olevia malleja tiedon tuottaman arvon kasvattamisesta niin pääkäyttäjän kuin päättäjänkin arjessa.

TUTUSTU M2-PÄÄKÄYTTÄJÄPÄIVÄN OHJELMAAN

TUTUSTU TIIMA-PÄÄKÄYTTÄJÄPÄIVÄN OHJELMAAN

Heitä tapaat pääkäyttäjäpäivillä

Gofore: HR-toimintojen ulkoistuksesta huojennusta

ICT-alan kasvuyhtiö Gofore kaipasi kumppania, joka ottaa kokonaisvaltaisen kopin HR-kentän arjen toiminnoista ja kehityksestä. Asiantunteva apu tuli tiimiin tarvelähtöisesti. Integratalaiset HR:n, HR-raportoinnin, palkkahallinnon sekä matka- ja kuluhallinnan asiantuntijat ja automaatio ovat apuna goforelaisten arjessa.

Palvelumme pähkinänkuoressa

Haaste

 • Kasvu konkretisoi kehitystarpeet: HR-hallintoon ja -raportointiin asiantuntijatuki, palkanlaskentaan järkevä järjestelmä ja proaktiivista palvelua.
 • Myös matkakulukokonaisuus mietitytti.
 • HR Specialistin perhevapaasijaisuus pisti pohtimaan: palkkaus vai ulkoistus?

Ratkaisu

Tulokset

 • HR-omistajuus itsellä, apu alan parhaista asiantuntijoista.
 • Analytiikasta ja automaatiosta arvoa. Työ kohdistuu olennaiseen.
 • Matkalaskutus mielekästä modernisti.
 • Konepellin alla kaikki kunnossa. Paras prosessiosaaminen hävitti hikat.

HR-ulkoistuksella helpotusta

Gofore Group on kansainvälinen digitaalisten palveluiden suunnitteluun ja kehittämiseen keskittynyt kasvuyhtiö. Kulttuuristaan ja mm. alansa ensimmäisestä omasta työehtosopimuksestaan tunnettu yritys kaipasi HR-hommiin näköistään laaja-alaista tukea ja kyseli kyliltä. Kartoitus kannatti. Alkoi asiakassuhde, josta on ollut aidosti apua.

Miksi Gofore valitsi Integratan? Head of HR, Laura Tero, avaa pelin:

– Olemme aina olleet arvojohdettu yritys. Kulttuuri on meille tosi tärkeä. Haimme HR-kumppaniksi firmaa, jossa kulttuuri, työtavat ja tietty kellotaajuus ovat samanlaiset.

Bingo.

”Olemme aina olleet arvojohdettu yritys. Kulttuuri on meille tosi tärkeä. Haimme HR-kumppaniksi firmaa, jossa kulttuuri, työtavat ja tietty kellotaajuus ovat samanlaiset.”

Laura Tero, Head of HR, Gofore.

Vaikka bingo onkin onnenpeli, pelkkään tuuriin ei yhteistyössä totisesti luotettu. Goforella oli tahtotila saada tehokkaasti ja asiantuntevin voimin aikaan oikeat asiat. HR-hallintoa ei haluttu kasvattaa.

Sysäyksen kartoittaa ulkoista kumppania antoi alun perin voimakas kasvu sekä halu kehittää ja kehittyä muutoksessa. Ulkomaisten tytäryhtiöiden tulo laittoi hakemaan helpotusta erityisesti palkanlaskennan ja HR:n prosesseihin sekä HR-raportointiin.

– Painottamamme osaamisen lisäksi, kumppanin tuli olla tietyllä resilienssillä varustettu, koska kanssamme mikään ei ole niin varmaa, kuin muutos, Laura Tero nauraa.

– Mutta tosissaan, onnistuimme kulttuurisessa kumppanivalinnassa. Palvelu on asiantuntevaa ja yhteistyö integratalaisten kanssa jouhevaa ja rentoa. Goforella asiat etenevät nopeissa sykleissä. Integrata pysyy mukana muutoksessa ja osaa ehdottaa aina ajantasaisia ratkaisuja, tiivistää Tero.

Kasvu, kokeilu, kehitys

Head of Digital Gofore, Mikko Kattilakoski, mieli myös hioa parasta mahdollista pilvipalvelupalettia sekä niin ikään kasvun myötä matkaan tarttuneita matka- ja kuluhallinnan haasteita:

– Yli 1 000 ihmisen organisaatiossa tämän päivän digitaaliset HR-ratkaisut helpottavat huomattavasti. Acubiz oli meillä mukana hankinnassa alusta asti. Mepcon käyttöönotto mahdollisti ulkoistetun palkkahallinnon lisäksi Acubiz-pääkäyttäjäpalvelun sekä ulkomaan yhtiöidemme matkareskontrapalvelun.

Goforen HR- ja palkkajärjestelmänä pyörii siis Mepco HRM. Palkka- sekä matka- ja kuluhallinnan asiantuntijoiden lisäksi tiimissä toimii Integratan HR-palvelusta ulkoistettu palkkayhteysihminen. Integraatiot, automaatio ja konsultointi ovat olleet apuna kokonaisuuden hallinnassa ilman oman HR-hallinnon kasvattamista.

– Ulkoistus huojentaa. Meillä on omistajuus ja ylätason ymmärrys, mutta tarvittaessa tuki tulee aina HR-alan ja tilanteen tasalla olevilta asiantuntijoilta. Tämä poistaa teknisemmän osaamisen tarpeen omasta tiimistä. Malli on osoittautunut järkeväksi ja kustannustehokkaaksi, summaa Kattilakoski.

”Ulkoistus huojentaa. Meillä on omistajuus ja ylätason ymmärrys, mutta tarvittaessa tuki tulee aina HR-alan ja tilanteen tasalla olevilta asiantuntijoilta.”

Mikko Kattilakoski, Head of Digital Gofore, Gofore.

Kysyttäessä kumppanuuden kulmakiviä, vastaus tulee haastateltavilta kuin yhdestä suusta:

– Kasvu. Kokeilu. Kehitys.

Laura Tero ja Mikko Kattilakoski jatkavat pohdintaa yhteistyön perustasta:

– Yhteisiä käytänteitä on voitu kasvun ja tilanteiden muuttuessa muuttaa. Joustavuus olosuhteiden mukaan on ollut meille tärkeää, eli se ettei jumiteta “näin on aina tehty” -tunnelmissa, vaan tuodaan ratkaisuehdotuksia, Tero täsmentää.

– Voimme luottaa siihen, että Integrata pystyy hyvin itsenäisesti kehittämään ja viemään asioita eteenpäin, Kattilakoski kiittelee.

Asiakaslähtöistä arvoa

Harvassa yrityksessä on HR:n ja palkkahallinnon resursseja rajattomasti. Goforella HR:n kokonaispalvelupalettia on alusta asti rakennettu tarvelähtöisesti. Toimintojen ulkoistaminen ja järkiperäiset järjestelmät mahdollistavat kaikkien keskittymisen omaan osaamiseen – olennaiseen.

Kumppanuus on kasvanut HRM-järjestelmän käyttöönotosta HR:n ja palkkahallinnon kokonaispalveluun. Onko Integrata onnistunut tuomaan kaivattua rakennetta HR:n hallintaan?

– Kyllä on. Integratalla osataan myös heti reagoida. Se on juuri sitä palvelua, jota ostamme, eli tarvittava tuki ja tämän ajan toiminnot, tiivistää Tero.

Kuuleman mukaan kumppanuus kantaa myös oman kuplan ulkopuolelle:

– Tulee tarpeellisia kehitysehdotuksia. Sen sijaan, että tehdään manuaalisesti, kehitetäänkin työn tekemiseksi automaatio. Asiakkaan auttaminen näkyy hyvänä palveluna ja oikeiden asioiden painottamisena, Kattilakoski kiittää.

”Sen sijaan, että tehdään manuaalisesti, kehitetäänkin työn tekemiseksi automaatio. Asiakkaan auttaminen näkyy hyvänä palveluna ja oikeiden asioiden painottamisena.”

Mikko Kattilakoski, Head of Digital Gofore, Gofore.

Goforella esimerkiksi lomien ja poissaolojen integraatio Mepcoon virtaa aiempaa virtaviivaisemmin. Automaatio helpottaa HR:n lisäksi etenkin palkkayhteyshenkilöä sekä palkanlaskentaa.

– Integratan ulkoistuksessa ajatusmalli on lähellä loppukäyttäjää. Asioita tehdään asiakas- ja käyttäjälähtöisesti, ei hallintolähtöisesti. Tämä toimii meillä erityisesti, sillä työntekijäkokemusta arvotetaan korkealle Goforella, Laura Tero tiivistää tilaajan tunnot.

Bingo. Asiakas on yksi meistä.

”Integratan ulkoistuksessa ajatusmalli on lähellä loppukäyttäjää. Asioita tehdään asiakas- ja käyttäjälähtöisesti, ei hallintolähtöisesti.”

Laura Tero, Head of HR, Gofore.

Laura Teron ja Mikko Kattilakosken vinkit ulkoistaa uskaliaasti tarvittavia HR-toimintoja:

 1. Uskalla ulkoistaa. Harvalla on HR- tai palkkaresursseja rajattomasti. Ulkoistamalla johdat työkykyä, työssä viihtymistä ja työhyvinvointia, kun vapautat osaamista olennaiseen.
 2. Osta sijaisuus. Palvelu jatkuu poissaolon ajan tasavahvana. Ulkoistettu tekijä tulee tiimiin, mutta poistaa tarpeen turvautua määräaikaisiin työsuhteisiin.
 3. Tee arvopohjainen valinta. Asiantunteva kumppani pitää aina ajassa – ja poissa kuplasta. Yrityskulttuurien yhteneväisyys yhteistyön ytimessä.

Huomisen hooärrää ✉️

Mikäli huomisen HR kiinnostaa, liity Integratan Kuppikuntaan. Ei spämmiä, vaan hyödyllistä sisältöä: kerran kuussa HR-vinkkejä sisältävä letterimme sekä kutsuja järjestämiimme webinaareihin ja häppeninkeihin.

Tilaa kuukausikirje jättämällä yhteystietosi alle ja kerro samalla, mikä sinua ertityisesti kiinnostaa:

Tulossa: Quinyx Workforce Management Day 2022

Integrata on kumppanina Quinyxin Workforce Management Day -tapahtumassa, joka kokoaa yhteen työajanhallinnan ammattilaiset 8.9. Vanhalle Ylioppilastalolle, Helsinkiin. Varaa ilmainen lippusi!

Tapahtumassa on mahdollista moikata integratalaisia kumppanialueella sekä kuulla alan kuumimpia puheenvuoroja. Myös integratalainen Reetta Laukkanen kipuaa keskustelusessioissa stagelle, yhdessä asiakasyrityksemme DB Schenkerin Chief People Officer Maija Westerlundin kanssa. Kurkkaa myös tapahtuman puhujat ja ilmoittaudu mukaan ilmaiseen tapahtumaan WFM Day 2022 Helsinki -tapahtumasivulta.

Teemana ”The Big Shift”

WFM Day’n pääteema ”The Big Shift” pureutuu siihen, mitä yritysten tulisi tehdä juuri nyt pitääkseen kiinni parhaista osaajistaan ja houkutellakseen lisää osaavaa työvoimaa. Miten vuorotyöntekijöiden työntekijäkokemusta voidaan parantaa?”​

Tilaisuus järjestetään torstaina 8.9. klo 13:0019:30 Helsingissä, Vanhalla Ylioppilastalolla.

INSPIROIDU JA ILMOITTAUDU!