Viisas pääsee vähemmällä. Jättämällä maineeltaan kuivat HR:n ja palkkahallinnon rutiinihommat ohjelmistoroboteille, vapautat aikaa keskittyä olennaiseen. Robotti ei vie töitä, vaan parantaa työpäiväkokemusta.

Miten ohjelmistorobotiikka muuttaa HR:n ja palkkahallinnon hommia?

  • Aikaa ei enää tarvitse käyttää aivottomilta tuntuviin manuaalihommiin. Eroon päästään esimerkiksi tietojen kopioinnista järjestelmien välillä, useiden lomakkeiden käsittelystä tai tietojen silmämääräisestä vertailusta.
  • Virheet HR:n ja palkanlaskennan töissä vähenevät. Sinun ei tarvitse leikkiä kumileimasinta, kun robotti hoitaa tarkkuutta vaativat tarkistukset automaattisesti. Se muistaa myös harvoin toistuvat tehtävät.
  • Ei sijaisjärjestelyitä. Robotti ei sairastele tai liioin lomia kaipaa, vaan puurtaa tauotta – vaikka vuorokauden ympäri.

HR:n prosesseja voidaan automatisoida ja ohjata ohjelmistorobotiikan (Robotic Process Automation, RPA) avulla. Robotti ei taivu toistuvien tehtävien edessä, vaan tekee työnsä rasittumatta.

Ohjelmistorobotti tekee tiedon käsittelystä täsmällistä ja nopeuttaa käsittelyaikoja. Se voi hakea tietoja useista eri tiedostoista ja syöttää ne oikeisiin kenttiin. Robotille on helppoa myös tietojen oikeellisuuden ja laadun varmistaminen eri järjestelmien välillä.

Automatisoitavia HR-prosesseja ovat esimerkiksi:

  1. Henkilötietojen siirto järjestelmien välillä
  2. Uuden työntekijän perustamiseen tai päättyvään työsuhteeseen liittyvät rutiinitehtävät
  3. Verokortin tietojen tallennus
  4. Palkanlaskennan täsmäytykset ja tarkistukset
  5. Lomakkeiden käsittely sovittujen sääntöjen mukaisesti.

Pienellä rahalla roimasti parempi työpäiväkokemus

Yksinkertaisen HR-prosessin automatisoinnilla on pieni hintalappu: 2 000–6 000 euroa. Käyttöönoton jälkeen ainoa kiinteä kustannus on maltillinen ylläpitomaksu. Automaatiosta saadaan myös välillisiä hyötyjä: HR-ammattilaiselta ei kulu aikaa lukuisiin kuuluisiin “vartin hommiin”, vaan hän saa keskittyä arvoa tuottaviin tehtäviin. Lisäksi saavutetaan aiempaa täsmällisempää tiedon käsittelyä sekä nopeampia käsittelyaikoja.

Pienellä rahalla saat siis parannettua HR:n ja palkkahallinnon työpäiväkokemusta. Tutustu kahteen esimerkkilaskelmaan, joiden avulla voit tarkastella ohjelmistorobotiikan kustannuksia ja ROI:ta.

Haluatko helpottaa hommia?