Palkkatulokaskoulussa saa samalla kertaa tämän päivän perehdytyksen palkanlaskentaan ja työsuhdeasioihin sekä käytännön työkokemuksen alan tehtävissä. Integratalainen rekrytointi-ihminen Erika Kuusimäki haastatteli Palkkatulokaskoulun yhteistyökumppaniamme, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKKin liiketalouden koulutusohjelman kouluttaja Minna Kulmalaa.

Oletteko tehneet vastaavanlaista kokonaisuutta aiemmin jonkun muun yrityksen kanssa palkkapalvelupuolelle❓

🅰️
Emme ole tehneet palkanlaskennan osalta näin läheistä yhteistyötä näin monen opiskelijan kanssa, usein kyllä yhden tai kahden opiskelijan kanssa on ”räätälöity” palkanlaskennan opiskelut juuri tismalleen yrityksen tarpeisiin. Tämä tapa toimia on meille liiketaloudessa tutumpi myynnin ja markkinoinnin opinnoissa. TAKKissa on esim. viime vuonna tehty 34 samantyyppistä toteutusta.

Miksi valitsitte juuri meidät yhteistyökumppaniksi❓

🅰️
Integrata on meille uusi tuttavuus, jonka dynaaminen ote palkanlaskennan alueella on houkutellut opiskelijoitamme ja kiinnosti muista poikkeavalla rekrytointiotteella myös meitä.

Miten yhteistyö meidän kanssa on mielestänne sujunut❓

🅰️
Löysimme nopeasti yhteisen sävelen ja molempia tahoja motivoi yrityselämän palvelu sekä myös yhteiskuntavastuun kantaminen osaajien kouluttamisessa alalle – ja hyvin tyyppien työllistäminen.

”Sekä Integrataa että TAKKia motivoi myös yhteiskuntavastuun kantaminen osaajien kouluttamisessa alalle.”

Minna Kulmala, TAKK

Mikä tässä projektissa on ollut tähän asti vaikuttavinta ja parasta❓

🅰️
Ehdottomasti molemminpuolinen toistemme haastaminen aina vaan parempiin suorituksiin ja potentiaalisten palkanlaskennan asiantuntijoiden löytäminen alalle, jota taloushallinnon piirissä vähän joskus jopa pelätään.

Onko jokin asia, joka on jo teitä tähän asti olleen yhteistyön aikana yllättänyt❓

🅰️
Innostus; vitsit että työn tekeminen palkanlaskennan parissa on mielenkiintoista ja että, se on nyt meidän homma saattaa tämä ilosanoma porukan tietoisuuteen!

Millaisia odotuksia teillä aikuiskoulutuskeskuksena on meitä kohtaan❓

🅰️
Odotamme, että Integratalla riittää resurssia palkkatulokkaiden perehdyttämiseen. Asia, joka kiireisessä työelämässä ei ole ollenkaan itsestäänselvyys. Alalla on myös edelleen jonkin verran sitä ajattelutapaa, että kantapään kautta oppii. Toivomme, että integratalaiset ehtivät toimia rinnallakulkijoina näille uusille alokkaille.

Mitä muuta mielessä❓

🅰️
Kouluttajana on ollut mahtavaa saada suoraa vastakaikua siihen, että varmasti koulutan niitä asioita, joita palkanlaskijat tarvitsevat. Olemme useamman kuukauden ajan tarkistaneet yhdessä integratalaisten kanssa koulutuksen sisältöjä. TAKK on luotettava kumppani, joka kouluttaa tulevaisuuden tekijöitä, joten pyrimme yhdessä myös pohtimaan sitä, että koulutus kantaa sekä tänään että huomenna.

”TAKK on luotettava kumppani, joka kouluttaa tulevaisuuden tekijöitä.”

Minna Kulmala, TAKK

Tervetuloa Palkkatulokkaaksi!

Hae mukaan TAKKin ja Integratan Palkkatulokaskouluun! Lisätietoa integratalaisesta arjesta sekä tarkemmat hakuohjeet oheisen painikkeen takaa. Haku päättyy 2.8.2021. Haastattelut ja valinnat tehdään elokuussa 2021. Palkkatulokaskoulu alkaa 22.9.2021.

PALKKATULOKASKOULU

Pääkuvassa integratalainen palkkapalveluasiantuntija Minna Haikka, jonka urapolku integratalaiseksi alkoi jo koulun penkillä. Lue Minnan uratarina!

LUE URATARINA

Haastattele meitä 💬