Usean asiakkaan palkkoja tekevän palkkapalveluasiantuntijan työpäivä voi olla puuskittainen. Mielestäni tämä on vain positiivinen probleema: kun töitä automatisoidaan ja siirretään roboteille, voi itse keskittyä arvoa tuottavaan työhön. Ja ehtii vaikka edetä tehtävissään.

Siirryin Integratalle ison yrityksen palkkatiimistä keväällä 2016. Aiemmassa tehtävässäni huolehdin konsernin eri yhtiöiden palkanlaskennasta. Integratalla toimin ensin palkkapalveluasiantuntijana ja vastaan nyt usean eri asiakkaamme palkanlaskentaprojekteista sekä niihin liittyvästä konsultoinnista.

Asiakaspalvelu eri projekteissa sekä kaikenlaisissa palkka-asioihin liittyvissä kysymyksissä haukkaa työpäivistä myös hyvän osan:

Jos asiakas on hankkinut meiltä palkkahallinnon ulkoistuksen lisäksi muutakin palvelua, saatetaan asiakkaan projektia hoitaa talon sisällä laajastikin.

Meillä tehdään töitä tiiminä, siiloja ei ole. Apua on helppo pyytää, eikä kaikkea tarvitse itse osata.

Robotti vie työt?

Järjestelmät ovat aina kiinnostelleet. Kun työssä vielä eniten innostaa uuden oppiminen, ohjelmistorobotiikan omaksuminen osana omaa työtä oli otollinen aluevaltaus.

Palkanlaskentajärjestelmään liittyvät manuaaliset työvaiheet voi vallan hyvin antaa robotille tehtäväksi. Ohjelmistorobotiikan avulla sekä meidän, että asiakkaan työstä tulee ketterämpää.

Tätä työtä ei voi tehdä yksin. Eniten motivoi uuden oppiminen.

Vaikka roboteille onkin tavoitteena antaa yhä enemmän automatisoitavia tehtäviä, ihmiset ovat kuitenkin yhä tärkeitä. Asiakaspalvelun ja tiimityön merkitys korostuu:

Integratalaisuus sopii ihmisille, jotka tulevat muiden kanssa toimeen. Tätä työtä ei voi tehdä yksin. Robottien lisäksi olen saanut muutamassa vuodessa kymmenpäin työkavereita palkkatiimiin.

Vaikka kasvu on kiivasta ja henkilöstön määrä kasvanut kolmessa vuodessa, on tunnelma talossa säilynyt vapautuneena. Täällä ei huohoteta hartioille, vaan luotetaan siihen, että ihmiset tekevät työnsä.

Omien työtehtävien laajentaminen talon sisällä on myös mahdollista. Siitä olen varmaan ihan ookoo esimerkki.


Jarnon matka integratalaisena

  • Tradenomin koulutus antaa hyvän pohjan palkanlaskennan ymmärtämiseksi
  • Palkanlaskijan kokemus isosta korporaatiosta tuo näkemystä sekä järjestelmiin, prosesseihin että tiimityöhön
  • Kehittyminen Integratalla ensin kohti robotiikkaa liikahti omasta kiinnostuksesta
  • Sisäinen siirtyminen palkkahallinnon projekti- ja konsultointiosaajaksi luonnollisena jatkumona palkkapalveluasiantuntijan työlle.

Jarnon vinkit tuleville integratalaisille

  1. Ole rehellisesti oma itsesi. Tiimiin mahtuu monipuolisesti tekijöitä: toiset puhuvat enemmän, toiset vähemmän. Myös osaaminen on erilaista, mutta kaikki tukevat tiimiä. Tule sellaisena kuin olet.
  2. Älä hyppää kattoon huonosta huumorista. Hyväntahtoista huulta heitetään tiimissä päivittäispohjalta.
  3. Positiivinen suhtautuminen teknologiaan auttaa. Järjestelmät hoitavat suurimman osan hommista jo nyt. Jokaista hiirenliikettä ei kannata varmistaa muilta – luota omaan osaamiseen ja teknologiaan.

Integratalaiseksi?

Kiinnostuitko integratalaisuudesta? Tilaa Uraepistola jättämällä yhteystietosi alle. Emme spämmää, mutta lupaamme lähettää sinulle tiedon uusista uramahdollisuuksista!