Ulkoistetussa palkkahallinnossa palkanlaskija on “se joku” toisella puolella ruutua? Tyyppi, joka vastailee anonyymistä sähköpostiosoitteesta viesteihin ja ilmoittaa, kun palkkaraportit ovat valmiit?

Näin ei toimita meillä. Kun ulkoistat yrityksesi palkanlaskennan Integratalle, tiedät, kuka yrityksenne palkka-asioita hoitelee.

Palkanlaskennan yhteistyömme alkaa useimmiten ulkoistusprojektilla. Sen aikana mietitään palkkahallinnon prosessit järkevimmiksi ja laitetaan Mepco HRM -palkanlaskentajärjestelmä toimimaan teidän tarpeidenne mukaisesti.

Meillä on omat osaajat näihin projektihommiin, mutta myös me palkkapalveluasiantuntijat *) olemme mukana jo kumppanuuden käynnistyksessä. Yhteys yritykseenne ja erityisesti palkkayhteyshenkilöön solmitaan siis jo varhain. Tästä on helppoa jatkaa yhteiseen arkeen, kun tunnemme toisemme.

*) Koska modernissa, ulkoistetussa palkkahallinnossa ei oikeastaan lasketa mitään, emme tykkää käyttää itsestämme nimitystä palkanlaskija, vaan olemme palkkapalveluasiantuntijoita 😀

Ulkoistettu palkanlaskenta ei ole pelkästään sähköpostien viuhumista

Vaikka olemmekin tutustuneet jo projektin aikana, näemme myöhemminkin. Uskomme nimittäin, että säännölliset palaverit kasvotusten ovat ominta syventämään luottamussuhdetta. Erilaisista kehitysasioista ja muutoksista on helpompi keskustella, kun olemme tavanneet useammin.

Arjessa “tapaamme” usein myös Skypen välityksellä tai puhelimitse, kun palkanlaskennan asiat vaativat tarkempaa keskustelua. Paljon avunpyyntöjä ja selvitystöitä hoidetaan myös sähköisen asiakaspalvelujärjestelmän kautta.

Mutta diginäkään me palkkahallintoasi pyörittävät asiantuntijat emme ole kasvottomia henkilöitä ruudun toisella puolella. Tunnet meidät jo. Teemme tätä työtä tehdään ihminen ihmiselle kanavasta riippumatta ❣️

Mitä tarkoitetaan omilla asiakkailla?

Integratalla ei arvota palkkapalvelun asiakkailta tulleiden avunpyyntöjen vastaanottajaa. Emme kilpaile siitä, kuka ehtii poimia “helpot” tehtävät. Sen sijaan jokaisella meistä on omat asiakkaat ja vastuualueet, joista saamme automaattisesti tehtävät selvitettäväksemme. Meillä on tietenkin varauduttu yllätyksiin: jokaiselle palkkahallinnon ulkoistuksen asiakkaalle on määritelty varavastuuhenkilöt tuuraustilauksia ajatellen.

Vaikka jokaisella meistä on omat vastuuasiakasyrityksemme, eivät ne ole meidän “omia”. Integratan palkkapalvelun toimintatapaan kuuluu avoimuus. Meillä tiedetään sisäisesti palkanlaskentansa meille ulkoistaneiden asiakkaiden tilanteet, kehitystarpeet ja toistemme vastuualueet. Pidämme työkaverit tietoisina muutoksista. 

Usein asiakas on ulkoistanut meille palkkahallinnon lisäksi esimerkiksi HR:n tai työajanhallinnan tehtäviä. Pidämme tarkasti huolta siitä, että kokonaisuus säilyy toimivana.

Näin toimiva tiimi on asiakkaan etu: Voimme hyödyntää toistemme asiantuntemusta ja oppeja, joita saamme erilaisista asiakkaista. Tärkeitä tietoja ei jemmata oman pään sisälle, vaan päivitämme esimerkiksi yritystänne koskevia palkanlaskennan työohjeita jatkuvasti. Toisinaan vaihdamme toisen palkkapalveluasiantuntijan puikkoihin, jotta palvelu jatkaa kehittymistään myös tulevaisuudessa.

Integratalle ulkoistetun palkanlaskennan ytimessä on avoimuus.

Palkanlaskijan työ on tarkkaa, mutta meillä on töissä myös hauskaa!

Vaikka me palkka-asiantuntijat emme varsinaisesti laske mitään, työssämme virheettömyys ja oikea-aikaisuus ovat tärkeitä. Kysehän on lopulta siitä, saavatko teidän työntekijänne palkat tililleen oikein ja sovittuun aikaan!

Siksi työ on tehtävä alusta loppuun huolellisesti ja tarkasti. Sen ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa, etteikö töissä voisi silti olla oikeasti hauskaa. Ja meillä on!

Uskomme, että tiimin hyvä henki ja huumori välittyvät mutkattomana ja hyväntuulisena palveluna myös teidän suuntaanne. Kokeile vaikka 😉

Haluatko kuulla lisää ulkoistetusta palkanlaskennasta?

Jätä yhteydenottopyyntö, kerromme mielellämme lisää!