Tiina Alhosta tuli integratalainen HRD-ihminen reilu viikko sitten. Mitä meillä tapahtuu tuoreen integratalaisen näkökulmasta? Tiina kertoo kokemuksensa kulttuurista.

On maanantaiaamu, kello ei ole vielä yhdeksää. Suositusten sallima kourallinen ihmisiä on kokoontunut toimistolle ja kuulumisia vaihdetaan kahvikupin ääressä nauraen. Useampi on nukkunut levottomasti viime yönä, sillä edessä on jännittävä päivä: pääsee toimistolle tapaamaan työkavereita, mikä on lähes luksusta näinä päivinä.

Jos ulkopuolinen katsoisi tilannetta, hän varmaankin ajattelisi, että tuossa on porukka, joka on tehnyt pitkään töitä yhdessä, ja jotka iloitsevat jälleennäkemisestä. Se, mikä tekee tästä asetelmasta poikkeuksellisen, on että joukkoon mahtuu kaikkiaan kolme työntekijää, joille kyseinen kohtaaminen on ensimmäinen laatuaan integratalaisena.

En ole koskaan aiemmin kokenut itseäni niin tervetulleeksi ja odotetuksi heti ensimmäisenä työpäivänä.

Integratalainen HRD-asiantuntija Tiina Alho

Olin itse yksi heistä – uusista työntekijöistä – ja haluan jakaa kokemukseni tuoreeltaan siksi, etten ole koskaan aiemmin kokenut itseäni niin tervetulleeksi ja odotetuksi heti ensimmäisenä työpäivänä.

Yksinkertainen, mutta loistava esimerkki minua puhuttelevasta yrityskulttuurista!

Viikon vanha, vaan ei uusin

Monesti yrityskulttuuria ehkä lähestytäänkin liian monimutkaisesti miettien, miten sitä voitaisiin johtaa mahdollisimman hyvin. Unohdetaan, että usein ne ovatkin ne pienet asiat, mitkä merkitsevät. Kuten ihmisen kokemus kulttuurista kahvipöydässä maanantaiaamuna.

Kulttuuria voi toki johtaa tiettyyn pisteeseen muun muassa arvojen kautta, mutta loppupeleissä hyvän kulttuurin kokemus syntyy yksittäisessä ihmisessä. Kulttuuri pitää kokea. Se näkyy kaikessa, mitä yritys ja sen ihmiset tekevät. Pieniä ja isompia asioita. Valintoja.

Aloitin vasta reilu viikko sitten, mutta uskallan silti jo sanoa, että ensimmäisenä päivänä kokemani kulttuurisen kuuluvuuden kokemus on vain vahvistunut. Minulle on tullut vahva tunne siitä, että olin – ja olen – odotettu. Että minua tarvitaan täällä ja voin olla hyödyksi osaamiseni kautta koko organisaatiolle ja Integratan asiakkaille.

Koen, että täällä on hyvä olla. Lopulta aika yksinkertaisia asioita, mutta todella tärkeitä.

Minulla on vahva tunne siitä, että olin odotettu. Että minua tarvitaan täällä ja voin olla hyödyksi koko organisaatiolle ja Integratan asiakkaille.

Tiina Alhon tuore kokemus integratalaisena

Integratalainen kulttuuri on ollut jo pidempään happotestissä, kun olemme kasvaneet vauhdilla. Mutta jos peilaan omiin tuoreisiin kokemuksiini, hyvin tuntuu sekin sujuvan: Vaikka olen itse vasta viikon vanha integratalainen, en ole edes uusin!

Tämän viikon alussa saimme jälleen uusia työkavereita. Ja lisää on tulossa heti ensi viikolla. Helmikuussa avaamme uuden toimipisteen Ouluun (oululaiset, ootteko nää valamiina?) 👀

Tervetuloa. Me täällä odotamme juuri sinua!

Lämpöisin ajatuksin,
Tiina

Lämmittikö? Palatko halusta päästä porukkaan?

Jos kirjoitus sai sydämesi sykähtämään, katsasta avoimet työtehtävämme. Mikäli sopivaa toimenkuvaa ei juuri nyt ole tarjolla, liity Taitomo-talenttiyhteisöömme ja/tai tilaa tästä Uraepistola. Tiedät uusista työpaikoistamme ensimmäisenä!

Toimitamme parhaat duunit suoraan inboxiisi sitä mukaa kun niitä avautuu. (Ennen kuin tilaat, haluat ehkä lukaista tietosuojaselosteen.)