Kansallinen Tulorekisteri (KATRE) otetaan käyttöön 1.1.2019. Jatkossa myös päivärahat ja kilometrikorvaukset on ilmoitettava tulorekisteriin viiden päivän kuluessa maksatuksesta.

Tulorekisteriin ilmoittaminen

Ensimmäiset tulorekisteriin liittyvät uudet kentät on nyt päivitetty M2:ssa: Tutustu dokumentaatioon! Muutoksia tehdään lisää loppuvuoden aikana. Nämä toteutettavat kenttä- ja muut tietotekniset muutokset tulevat automaattisesti käyttöönne osana palvelusopimustamme.

Otatteko käyttöönne M2:n perushinnoitteluun sisältyvän manuaalisen ilmoittamisen vai palvelisiko tulorekisteri-integraatio teknisen rajapinnan avulla teitä paremmin? Lue alta lisää!

Kuinka tiedot ilmoitetaan tulorekisteriin M2:sta?

Tulorekisteri-ilmoitusaineisto on mahdollista tehdä M2:ssa maksatusaineiston hyväksymisen jälkeen. Aineiston voi toimittaa tulorekisteriin M2:sta kahdella eri tavalla: 

  1. Aineiston muodostaminen ja manuaalinen siirto tulorekisteriin. Siirto vaatii kirjautumisen Suomi.fi –tunnistautumisella tulorekisterin sähköiseen asiointipalveluun. Manuaalisen siirron toiminnallisuus sisältyy M2-perusmaksuun ja tulee käyttöön kaikille asiakkaille automaattisesti M2-päivityksien myötä. Manuaalinen siirto ei edellytä asiakkaalta erillisiä toimenpiteitä Integratan suuntaan.
  2. Aineiston muodostaminen ja automaattinen siirto teknistä rajanpintaa hyödyntäen tulorekisteriin. Teknistä rajapintaa hyödynnettäessä ei tarvita erillistä Suomi.fi –tunnistautumista, vaan aineisto siirtyy automaattisesti tulorekisteriin. Manuaalisen työn sekä inhimillisten unohdusten välttämiseksi tekninen rajapinta on suositeltava ratkaisu etenkin usein matka-ja kulukorvauksia maksaville. Tekninen rajapinta on maksullinen lisäpalvelu.

Mitä sinun pitää tehdä?

Jotta pystyt ilmoittamaan verovapaita matkakorvauksia Tulorekisteriin, tulee sinulla olla valtuudet kunnossa Suomi.fi- tunnistautumista varten. 

Tulorekisterin käyttöä voidaan myös rajata rajaustarkenteella. Tällä tarkenteella voidaan eritellä esimerkiksi aliorganisaation tunnisteella palkanlaskennan sekä matkalaskujen hallintaa organisaation sisällä. Kun käytetään rajaustarkennetta, valtuus muodostuu kahdesta osasta: valtuuskoodi ja aliorganisaation tunniste. 

Automaattinen siirto tulorekisteriin – teknisen rajapinnan käyttöönotto

Mikäli haluat minimoida manuaalisen työn määrää, tilaa teknisen rajapinnan käyttöönotto 1.11.2018 alkaen.

Teknisen rajapinnan käyttöönoton kustannus on 550 € + alv.

Rajapinnan hyödyntäminen nostaa M2-tapahtumaveloitusta 0,20 € + alv / lopullisesti hyväksytty lasku.

Tilaa teknisen rajapinnan käyttöönotto tämän sivun kautta. Tutustuthan tilausehtoihin ennalta!

Tee lisäksi hakemus teknisen rajapinnan käyttöönotosta tulorekisteriin. Huom! Tällä rajanpinnan käyttöönottohakemuksella aloitetaan varmenteen hakeminen. Tulorekisteristä saatu varmenne tallennetaan M2:een.

Lähetämme erikseen tarkemman ohjeistuksen teknisen rajapinnan käyttöönoton tilanneille asiakkaille.

Tilaa M2-tekninen rajapinta tästä!

Varmista vielä nämä

Tulemme tiedottamaan, kun muutokset M2:een on tehty, jotta pääset tekemään tarvittavia muutoksia sekä lisäyksiä tietoihin

Riippumatta siitä valitsetko ilmoittamisen vaihtoehdoksi manuaalisen ilmoittamisen vai teknisen rajapinnan hyödyntämisen, tulee sinun varmistaa myös nämä asiat:

  • M2-henkilöiden tiedoissa on riittävät ja oikeat tiedot
  • M2-organisaatiosta löytyvät riittävät ja oikeat tiedot
  • M2-kertamatkustajan ohjeistuksen päivitys

Kiinnitä erityisesti huomioita henkilöihin, joilla ei ole suomalaista hetua; syntymäaika ja sukupuoli ovat tällöin pakollisia kenttiä.

Maksaminen siirtyy M2 Bluen puolelle

Tulorekisterin myötä maksuaineiston muodostaminen tulee siirtymään M2 Blue- käyttöliittymään. Tämä julkaistaan seuraavassa päivityksessä, joka tulee 15.11 mennessä. 10.12.2018 lähtien maksuaineistot tulee tehdä M2 Blue- käyttöliittymässä. 

Oletko Integratan matkareskontra-asiakas?

Mikäli olet matkareskontra-asiakkaamme, malta vielä hetki. Otamme yhteyttä sinuun henkilökohtaisesti.

Kysyttävää KATREsta?

Kävimme läpi KATREn vaikutusta matka- ja kuluhallintaan webinaarissamme keskiviikkona 7.11. Katso webinaaritallenne!

Tutki, tutustu ja perehdy

Lue kumppanimme Visma Enterprisen M2-järjestelmän tulorekisteri-tietopaketti, jossa on kuvattu M2:n uudet kentät sekä enemmän tietoa tulevista muutoksista. Tutustu siis myös siihen huolellisesti.

Tutustu lisäksi tulorekisterin sivuilta löytyviin verkkokoulutusmateriaaleihin ja perehdy aiheeseen näiden linkkien kautta:

Kysy rohkeasti halutessasi lisätietoja!