Oletko tilanteessa, jossa HR:n arjen hommissa tarvitaan apua? Lue blogista viisi tilannetta, joissa HR:n tehtäviä voi ja kannattaa antaa integratalaisten tehtäväksi, olipa tarve sitten pistemäinen tai laajempi.

1. Haluat panostaa HR:n strategiseen kehittämiseen

Haluatko käyttää omien HR-asiantuntijoidenne osaamista ydinliiketoimintanne tukemiseen, rekrytointeihin tai HR:n kehittämisen projekteihin? Eli siihen kuuluisaan strategiseen HR-työhön. Mikäli valjastat omat resurssinne tähän arvokkaaseen kehitykseen, operatiivisille arjen tehtäville ei välttämättä jää enää riittävästi kaistaa.

Tässä tilanteessa hallinnollisten HR-tehtävien ulkoistus kannattaa: et tarvitse sisäistä resurssia, aikaa tai intohimoa tehdä ihan kaikkea itse. Saat keskittyä ihan luvan kanssa niihin tehtäviin, joista on eniten arvoa yrityksenne liiketoiminnalle.

Keskity niihin HR-tehtäviin, joista on eniten arvoa yrityksenne liiketoiminnalle.

2. Kaipaat kokemusta ja näkemystä HR:n kehittämisen tueksi

HR:n prosesseja kehittämällä sujuvoitetaan koko yrityksen arkea. Välillä voi kuitenkin olla haastavaa tietää, mistä kehittäminen kannattaisi aloittaa.

Tässä tilanteessa integratalaiset auttavat erityisen mielellään! Tuomme pöytään laajaa kokemusta erilaisten yritysten HR-prosesseista ja -järjestelmäkokonaisuuksista. Saat myös rehellisen mielipiteemme siitä, mihin suuntaan juuri teidän toimintaanne kannattaisi kehittää.

Tarvittaessa konsultoimme kotipesän kollegoita ja tuomme käyttöösi koko integratalaisen osaamispääoman. Oikeat taidot valjastetaan käyttöösi aina, kun sitä tarvitaan – olipa kyse sitten palkanlaskennasta, työajanhallinnasta, johtamisen kehittämisestä tai muusta HR:n työstä.

Apuja löytyy tarvittaessa myös verkostosta, esimerkiksi softakumppaneiltamme tai muilta asiakkailtamme. Aina voidaan selvittää, miten HR-hommat hoidetaan jossain muualla – tätä näkemystä kannattaa käyttää hyväksi!

Saat rehellisen mielipiteemme siitä, mihin suuntaan juuri teidän HR:nne kannattaisi kehittää.

3. Tavoitteenasi on myös teknisesti toimiva HR

Sujuvat HR:n prosessit ovat tärkeä juttu, mutta myös HR:n järjestelmäkokonaisuuden pitää toimia moitteettomasti ”konepellin alla”.

Jos eri HR:n tietojärjestelmät kompuroivat keskenään, ongelmatilanteissa vaikutus näkyy pahimmillaan henkilöstölle asti! Hyvänä esimerkkinä on eri järjestelmien välisten liittymien toimivuus ja virhetilanteet: virhe työajanhallinnassa saattaa näkyä palkanmaksussa asti.

Jos et halua murehtia teknisistä asioista, integratalaisilla on keinot seurata integraatioita ja korjata ongelmatilanteet nopeasti. Jos jokin ongelmatilanne toistuu, voimme yhdessä miettiä olisiko esimerkiksi ohjelmistorobotiikasta apua.

Mietitään yhdessä, olisiko ohjelmistorobotiikasta apua.

4. Kaipaat varaventtiiliä HR:n tehtävien hoitamiseen – ja paine vaihtelee

Tarvitsetko apua kerran viikossa tunnin ajan tai kenties haluat jonkin aikaa vievän prosessin pyörittämisen kokonaan pois omalta pöydältäsi? Tai iskeekö joskus tulipalo, johon kaipaat apua?

Integratalaisille voit ulkoistaa esimerkiksi työsuhteen elinkaareen hallintaan liittyviä työtehtäviä tehtäväksi päivittäisellä tasolla. Voimme ottaa vastuullemme myös uusien esimiesten kouluttamisen HR-järjestelmään, muiden HR-aiheisten koulutuspäivien järjestämisen, tai vaikkapa laatia video-ohjeistuksia eri järjestelmiin.

Integratalaisten tiimi tarkkailee tarpeitanne jatkuvasti ja palvelukokonaisuus elää ja kehittyy matkan varrella.

HR-palvelu kehittyy matkan varrella.

5. Haluat HR-osaajia tiimiisi ilman rekrytointeja

Oletko sinäkin niitä HR-ammattilaisia, joilla on pieni tiimi tai ei tiimiä ollenkaan? Tai yrityksessänne ei ole lainkaan omia HR-ihmisiä?

Aina ei olekaan kannattavaa rekrytoida osaamista taloon sisälle. Tähän tilanteeseen saat työkaveriksesi moniosaavan tiimin integratalaisista: toimintatapamme on olla asiakkaan kanssa yhtä tiimiä. Me tarjoamme pallotteluseinän haastavissa tilanteissa, kehittämispohdinnoissa sekä arjen iloissa ja suruissa. Yhden osaajan ja pelkän perus-HR:n sijaan saat mukana myös kattauksen palkkahallinnon, työajanhallinnan ja johtamisen osaamista.

Vaikka olemme lähellä yritystäsi ja tulemme tutuiksi, meillä säilyy silti objektiivinen näkemys tekemiseen. Osaamme suositella toimintatapoja, jotka ovat järkeviä ja tuottavat teille parhaan tuloksen tilanteeseenne nähden.

Aina ei ole kannattavaa rekrytoida HR-osaamista taloon sisälle.

Saammeko pistää parastamme työpaikkasi HR:n kehittämiseen?

Kuulostivatko edellä kuvatut tilanteet tutulta? Jos haluat sparrata miten HR-palvelu sopisi yrityksesi tilanteeseen, ota yhteyttä! Mietitään, millainen ratkaisu olisi teille paras.

Vinkkejä HR:n kehittämiseksi?

Mikäli vinkit huomisen hooärrästä kiinnostavat, liity Integratan kuppikuntaan. Saat kutsut Integratan järjestämiin round table -tapahtumiin, sekä kerran kuussa hyödyllisiä vinkkejä sisältävän uutiskirjeemme. Emme spämmää!

Tilaa uutiskirje jättämällä yhteystietosi alle: