Oletko kiinnostunut Integratasta työpaikkana? Tässä kirjoituksessa esittelemme rekrytointiprosessimme. Hakemalla meille töihin, pääset kokeilemaan miltä prosessimme tuntuu 😜

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran jo maaliskuussa 2016. Päivitimme artikkelia syyskuussa 2018. Ja heti perään joulukuussa 2020. Ja sitten vielä kesäkuussa 2021. Ja jopa kesäkuussa 2022.

Hyvin tehdystä työstä seuraa kasvua, joten uusia tekijöitä tarvitaan. Emme tingi rekrytointiprosessista, koska tiimi on meidän menestystekijämme. Miten prosessi sitten etenee?

Hyvä tyyppi saa paikan

Kaikki lähtee liikkeelle rekrytoitavan ihmisen ominaisuuksien ja osaamisten määrittelystä. Etsimme tiimimme niin osaamisen kuin tyypinkin puolesta sopivaa henkilöä. Pyrimme kuvaamaan etsimämme mahdollisimman seikkaperäisesti jo työpaikkailmoituksessa. Etsimme aina sitä puuttuvaa palasta 🧩

Hyvälle tyypille asiakas on kuin työkaveri, jonka kanssa tehdään töitä yhteisen tavoitteen eteen.

Mistä meidän avoimet työpaikat löytää?

Tilaamalla Integratan Uraepistolan saat aina avoimet paikamme tietoosi ennen muita. Lisäksi ilmoitamme aina uusista duuneista tällä sivustolla sekä somessa. Seuraathan siis meitä jo LinkedInissä, Instassa ja TikTokissa? Ehkä jopa Twitterissä ja Facessakin. Välillä markkinoimme työpaikkoja myös muilla foorumeilla.

Ohituskaistaa ei ole, mutta tuntuuko sinusta vahvasti, ettemme vielä tiedä, miten hyvä tyyppi oikein olet? Anna kuulua ja liity Integrata Taitomoon, eli Talent Community -osaajayhteisöömme. Voit myös vinkata kaverille, jos hänen(kin) kannattaisi klikata. Taitomolaiset saavat tiedot työpaikoista ennen muita, ja jos yhteisö paljastaa, että taitomolainen on etsimämme tuleva integratalainen, voi rekryovi raottua rivakasti!

Tilaa kuitenkin alta etenkin Uraepistola, jos haluat tietää avautuvista paikoista ennakkoon. Tai muuten vain saada tiedon työmahdollisuuksista meillä suoraan inboxiisi. Voit jättää tiedoksi myös LinkedIn-osoitteen, jos haluat, että tutustumme sinuun jo ennalta.

Miten prosessi etenee?

Kun päätät jättää meille hakemuksen, se tallentuu rekryjärjestelmäämme. Jokaiseen hakuun on määritelty erikseen valintaan osallistuvat ihmiset esimerkiksi tiimeistä ja asiantuntijoista, jotka saavat hakemuksesi luettavakseen. Tsekkaa myös, miten turvaamme tietojasi.

Ilmoittelemme hakijoille pääsääntöisesti sähköpostitse prosessin etenemisestä. Tavoitteemme on ilmoittaa etenemisestä aina mahdollisimman nopeasti. Tiedämme nimittäin, että on tosi tulista odottaa yhteydenottoa hakemuksen jättämisen jälkeen. Jos tuntuu, että et tiedä missä mennään, niin voit aina kysyä meiltä❣️

Mikäli tarpeemme kohtaavat, saat kutsun haastatteluun 👍

Keskusteluita hiillostamisen sijaan

Ensimmäisen keskustelukierroksen suorittaa useimmiten rekrytointi-ihmisemme Eveliina Tuokkola tai Erika Kuusimäki. Haastattelu on enemmänkin jutustelu, jossa myös sinulla on mahdollisuus haastatella meitä! Jutustelun aikan pyritään puolin ja toisin selvittämään mahdollisuudet yhteiseen tulevaisuuteen.

Meitä kiinnostaa ne samat asiat, mitkä kaikkia muitakin: tyyppi, osaaminen, kokemus ja tulevaisuuden suunnitelmat. Mutta myös se, mitä sinä odotat työyhteisöltä, johdolta, esihenkilöttömyydeltä, tiimiltä ja työpäiväkokemuksiltasi.

Meitä ei haittaa, että muut kopioivat meidän tapaamme tehdä. Se on ehkä jopa tavoitteena. Siksi tarvitsemme ihmisiä, jotka sopivat tiimimme ja ovat avoimia, aikaansaavia ja osaavia.

Tämän varmistamiseksi meillä on toinenkin keskustelukierros, jolle päätyy usein kahdesta neljään kandidaattia. Heidän kanssaan keskustelua käy useampi tuleva tiimiläinen – asiantuntija.

Tässä keskustelussa yritämme syventää käsitystämme osaamisestasi ja mielenkiinnon kohteistasi. Todennäköisesti sinullekin on herännyt uusia kysymyksiä!

Emme luota pelkästään omaan harkintaamme

Yhdestä kolmeen parasta hakijaa päätyy vihoviimeiselle kierrokselle. Tällöin edessä on kumppanimme Eezy Personnelin suorittama soveltuvuusarviointi ja haastattelu. Tähän on hyvä varata aikaa koko päivä.

Tämän vaiheen tarkoituksena on saada ulkopuolista näkemystä ja vahvistusta siitä, millaista ihmistä olemme palkkaamassa. Analyysi antaa myös hakijalle hyvän lähtökohdan ponnistaa meille töihin, sillä koko tiimillemme on tehty soveltuvuusarviointi, ja pohdimme tiimien toimivuutta niiden kautta säännöllisen epäsäännöllisesti.

Soveltuvuusarvioinnin aikana opit taatusti itsestäsi uusia juttuja ja voit halutessasi jälkikäteen jutella tuloksista myös arvioinnin suorittajien kanssa.

Kun kaikki tuntuu molemmin puolin hyvältä, käydään sopimusneuvottelut maaliin ja raapaistaan nimet paperiin (digitaalisesti tottakai).

Samalla laitamme valmistelut käyntiin, jotta meillä on täällä kaikki valmiina uutta tiimiläistä varten. On tärkeää, että ekana työpäivänä odottavat niin koneet, puhelimet kuin muutkin työvälineet sekä Perehdytyspeli, urheiluvaatteet ja mahdollisesti jotain muuta mukavaa 🤩

Viestintä prosessin aikana

Tavoitteemme on aina ilmoittaa prosessissa mukana olleille tilanteesta ja tuloksista matkan varrella tiiviiseen tahtiin. Olemme siinä varmaan historiassa joskus epäonnistuneetkin. Joskus voi olla, että edes digitaalisuuden aikakaudella viestimme eivät ole tavoittaneet sinua – ollaan jääty jumiin roskapostiin ja jopa kadotettu viestit bittiavaruuteen – mutta lupaamme yrittää parhaamme, että se ei toistu.

Jos olet epävarma rekrytoinnin etenemisestä, otathan rohkeasti yhteyttä! Puhelimen soittotoiminnolla se selviää sekunneissa 📞 Jos puhut mieluummin koneille, voit myös haastatella meitä ja kysyä meiltä mitä tahansa rekrystä WhatsAppissa: 050 531 8580!

Niin ja joskus prosessi tietenkin menee eri tavalla kuin tässä on kuvattu, mutta kerromme siitä(kin) sitten mukana oleville.

Kiinnostuitko?

Kurkkaa avoimet työpaikkamme! Mikäli mitään sopivaa ei ole auki juuri nyt, jätä avoin hakemus tai liity Taitomo-talenttiyhteisöömme.