Oletko kiinnostunut Integratasta työpaikkana? Tässä kirjoituksessa esittelemme rekrytointiprosessimme. Hakemalla meille töihin, pääset kokeilemaan miltä prosessimme tuntuu 😜

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran jo maaliskuussa 2016. Päivitimme artikkelia syyskuussa 2018.

Hyvin tehdystä työstä seuraa kasvua, joten uusia tekijöitä tarvitaan. Emme tingi rekrytointiprosessista, koska tiimi on meidän menestystekijämme. Miten prosessi sitten etenee?

Hyvä tyyppi saa paikan

Kaikki lähtee liikkeelle rekrytoitavan henkilön ominaisuuksien ja osaamisten määrittelystä. Etsimme tiimimme niin osaamisen kuin tyypinkin puolesta sopivaa henkilöä. Pyrimme kuvaamaan etsimämme mahdollisimman seikkaperäisesti jo työpaikkailmoituksessa. Etsimme aina sitä puuttuvaa palasta ❣️ Sen sijaan emme metsästä yhden illan suhdetta.

Hyvälle tyypille asiakas on kuin työkaveri, jonka kanssa tehdään töitä yhteisen tavoitteen eteen.

Mistä meidän avoimet työpaikat löytää?

Ilmoitamme aina uusista duuneista tällä sivustolla sekä somessa. Seuraathan meitä jo LinkedInissä, Twitterissä, Facessa ja Instassa? Välillä markkinoimme työpaikkoja myös muilla foorumeilla.

Jos haluat päästä helpolla, jätä meille sähköpostiosoitteesi alle. Lähetämme urakirjeessä tiedon uusista työpaikoista! Voit jättää tiedoksi myös LinkedIn-osoitteen, jos haluat että tutustumme sinuun jo ennalta.

Miten prosessi etenee?

Kun päätät jättää meille hakemuksen, se tallentuu meidän rekryjärjestelmään. Jokaiseen hakuun on määritelty erikseen valintaan osallistuvat henkilöt johdosta ja asiantuntijoista, jotka saavat hakemuksesi luettavakseen. Tsekkaa myös rekisteriseloste.

Ilmoittelemme hakijoille sähköpostitse, WhatsUpilla tai savumerkein prosessin etenemisestä. Tavoitteemme on ilmoittaa etenemisestä aina mahdollisimman nopeasti. Tiedämme nimittäin, että on tosi tulista odottaa yhteydenottoa hakemuksen jättämisen jälkeen. Jos tuntuu, että et tiedä missä mennään, niin voit aina kysyä meiltä.

Mikäli tarpeemme kohtaavat, saat kutsun haastatteluun 👍

Keskusteluita hiillostamisen sijaan

Ensimmäisen keskustelukierroksen suorittaa useimmiten toimitusjohtajamme Riku. Haastattelu on enemmän keskustelu, jossa puolin ja toisin pyritään selvittämään mahdollisuudet yhteiseen tulevaisuuteen. Vähän ensitreffien tapaan! Kyllä meillä toki on kysymyksiä odottamassa, toivottavasti myös sinulla.

Meitä kiinnostaa kuten monia muitakin: tyyppi, osaaminen, kokemus ja tulevaisuuden suunnitelmat. Mutta myös se, mitä sinä odotat työyhteisöltä, johdolta, tiimiltä ja työpäivältä.

Tavoitteenamme on, että muut kopioivat meidän toimintatapamme. Siksi tarvitsemme ihmisiä, jotka sopivat tiimimme ja ovat avoimia, aikaansaavia ja osaavia.

Tämän varmistamiseksi meillä on toinen keskustelukierros, jolle päätyy usein kahdesta neljään kandidaattia. Heidän kanssaan keskustelua käy Rami ja yksi tai muutama tuleva tiimiläinen.

Tässä keskustelussa yritämme syventää käsitystämme osaamisestasi ja mielenkiinnon kohteistasi. Todennäköisesti sinullekin on herännyt uusia kysymyksiä!

Emme luota pelkästään omaan harkintaamme

Yhdestä kolmeen parasta hakijaa päätyy vihoviimeiselle kierrokselle. Tällöin edessä on kumppanimme Personnelin suorittama soveltuvuusarviointi,  DISC-analyysi ja haastattelu. Tähän on hyvä varata aikaa koko päivä.

Tämän vaiheen tarkoituksena on saada ulkopuolista näkemystä ja vahvistusta siitä, millaista henkilöä olemme palkkaamassa. Analyysi antaa myös hakijalle hyvän lähtökohdan ponnistaa meille töihin, sillä koko tiimillemme on tehty DISC-analyysi ja pohdimme tiimien toimivuutta niiden kautta säännöllisen epäsäännöllisesti.

Soveltuvuusarvioinnin aikana opit taatusti itsestäsi uusia juttuja ja voit halutessasi jälkikäteen jutella tuloksista myös arvioinnin suorittajien kanssa.

Kun kaikki tuntuu molemmin puolin hyvältä, käydään sopimusneuvottelut maaliin ja raapaistaan nimet paperiin (digitaalisesti tottakai).

Samalla laitamme valmistelut käyntiin, jotta meillä on täällä kaikki valmiina uutta tiimiläistä varten. On tärkeää, että ekana työpäivänä odottavat niin toimisto-Reinot kuin läppärikin!

Viestintä prosessin aikana

Meidän tavoitteemme on aina ilmoittaa prosessissa mukana olleille tilanteesta ja tuloksista matkan varrella tiiviiseen tahtiin. Olemme siinä varmaan historiassa joskus epäonnistuneet, mutta lupaamme yrittää parhaamme, että se ei toistu.

Niin ja joskus prosessi tietenkin menee eri tavalla kuin tässä on kuvattu, mutta kerromme siitä sitten mukana oleville.

Kiinnostuitko?

Kurkkaa avoimet työpaikkamme! Mikäli mitään sopivaa ei ole auki juuri nyt, jätä avoin hakemus.