Integratalaisuus on pyrkimys parempaan. Olemme konseptoineet ideologiaa integratalaisuuden taustalla myös vastuullisuuden näkökulmista. Kuvasimme tähän kirjoitukseen rehellisesti auki kaikkea sitä, mitä tarkoitamme kestävyysajattelulla. Tutustu hyviin yrityksiimme tehdä töitä yhteisten – integratalaisten ja yhteiskunnallisten – tavoitteiden eteen.

Aloitetaan alusta. Koska olemme kirjaimellisesti alussa asian kanssa.

Integrata uskoo, että tiiminä olemme vahvempia, kuin yksilöinä: Me olemme Integrata. Integratalaiset tuottavat asiakkaillemme humaania HR-alan kokonaispalvelua – tosissaan, mutta ei vakavissaan, toisemme ja vastuumme tuntien.

Integrata toimii yrityksenä kuin ihminen. Meillä kaikki osallistuvat. Myös johtamiseen. Kaikkiin voi lisäksi luottaa: integratalainen tekee sen, minkä lupaa. Kaikki tekeminenkin on avointa kaikille. Mokia myöten.

Arvolupauksemme on tuottaa asiakkaillemme huomisen henkilöstöhallintoa. Me myös uurramme uraa karsimalla kuraa, eli parannamme asiakkaidemme arkea ja työpäiväkokemusta. Näin sosiaalinen ja kulttuurinen vastuumme ulottuu siis myös satojen asiakasyritystemme henkilöstön hyvinvointiin 🤍

”Integrata on 100 % integratalaisten omistama. Kestävä kasvu ja talous ovat koko sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyytemme perusta.”

Integratan johtava toimitusjohtaja Riku Heinonen.

Integrata on 100 % integratalaisten omistama. Kestävä kasvu ja talous ovat koko sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyytemme perusta. Teemme tasapainoista, joskin nopeaa, mutta kestävää kasvua, joka ei perustu pikavoittoihin tai varantojen vippaamiseen. Kestävä talous luo edellytykset hyvinvoinnin vaalimiselle ja sen lisäämiselle, taustoittaa tekemistä toimitusjohtaja Riku Heinonen.

”Integratalainen vastuullisuus näkyy myös arjen aktiviisina tekoina.”

Integratalainen innostaja Laura Huhtiniemi.

– Integratalainen vastuullisuus, integratalaisuus, näkyy myös arjen aktiviisina tekoina. Se on paitsi sosiaalista ja kulttuurista vastuuta toisistamme ja asiakkaistamme, myös kokonaisvaltaista vastuuta kestävyydestä, jatkaa integratalainen innostaja Laura Huhtiniemi.

Integratalaisen kestävyysajattelun halutaankin olevan oikeita tekoja.

Todellisia tekoja teemoittain

Lähdimme pohtimaan tapaamme olla suunnannäyttäjä marraskuussa 2019. Seuraavana keväänä perustimme tiimiläisten kesken vastuullisuustyöryhmän. Työryhmän tarkoituksena oli selvittää, miten voisimme vastuullisuusnäkökulmasta tehdä ja toimia yrityksenä ja ihmisinä paremmin. Jotta kestävyysajattelu ja vastuullisuus todella olisivat todellisia tekoja. Vuosi 2020 sotki suunnitelmat, mutta korosti vastuullisen ajattelun tärkeyttä entisestään.

Tavoitteenamme on olla hyvä yritys. Emme ole täydellisiä, mutta haluamme oppia ja kehittyä. Olla yhdessä tekemässä näitä muutoksia. Rehellisestä tavastamme pyrkiä parempaan syntyy se aito integratalaisuus, mistä meidät muutenkin tunnetaan. Siispä selkeytimme kokonaisuutta ensin itsellemme. Mitä haluamme yrityksenä ja yksilöinä saada aikaan?

Työryhmän tuotoksena integratalainen vastuu – integratalaisuus – teemoiteltiin ensin tulevaa varten vaikuttamiseksi kolmen eri kokonaisuuden ympärillä: ympäristökestävyys, sosiaalinen ja kulttuurinen vastuu sekä yhteiskuntavastuu.

Integratalaisuus on teemoiteltu vaikuttamiseksi kolmen eri kokonaisuuden ympärillä: ympäristökestävyys, sosiaalinen ja kulttuurinen vastuu sekä yhteiskuntavastuu.

Integrata pyrkii parempaan. Jotta vastuullisuus olisi oikeita tekoja.

Teemat tiivistettynä

  1. Ympäristökestävyys. Integratalaisuus on arjen aktivismia. Huomioimme ympäristön päivän valinnoissa, aina muovittomuudesta työmatkaan tai työsuhdepolkupyörän valintaan. Haluamme tulevaisuudessa tuottaa hiilineutraalia, digitaalisesti kestävää palvelua sekä jättää positiivisen ympäristökädenjäljen.
  2. Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys. Integratalaisuus on yhtä kuin välittämisen kulttuuri. Humaanissa huolenpidon mallissa yritys huolehtii ihmisistään myös siellä, minne sen vastuu ei välttämättä tavallisesti ulotu. Työllämme autamme myös asiakkaitamme huolehtimaan heidän ihmisistään. Olemme omalta osaltamme mukana tekemässä työelämän muutosta, jossa inhimillisyys nousee ytimeen.
  3. Yhteiskuntavastuu. Teemme yhteisvastuullisia valintoja ja tekoja yhteiskunnallisen hyvän eteen. Meitä ja kumppaneitamme motivoi esimerkiksi yhteiskuntavastuun kantaminen osaajien kouluttamisessa alalle. Olemassaolomme tarkoitus, suunta ja tavoite tähtäävät kaikki kestävämpään huomiseen.

Tapoja pyrkiä parempaan

Kookkaan kokonaisuuden kannalta kukin kategoria – ympäristökestävyys, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä yhteiskuntavastuu – jaoteltiin vielä kolmeen konkreettisempaan alakategoriaan. Käytännössä koostimme esimerkkejä muutamista jo tähän asti tehdyistä todellisista teoistamme sekä tavoista pyrkiä parempaan:

Ympäristökestävyys ♻️

  1. Ilmasto ja hiilijalanjälki. Haluamme tietää hiilijalanjälkemme (ja alkajaisiksi selvitämme sen). Kuljemme kiskoilla ja toimipisteiden sijainnitkin on suunniteltu sen mukaan. Tsemppaamme toisiamme työpäiväliikuntaan. Tavaralahjat voi aina vaihtaa hyväntekeväisyyteen.
  2. Kestävä kehitys ja ylisukupolvisuus. Integratalaiselle syntyneelle lapselle avatulle arvo-osuustilille lahjoitetaan 100 euroa kasvamaan eläkesäästöä. Lahjoituksella halutaan turvata ylisukupolvisesti lapsen tulevaisuutta ja hyvää pitkää ikää. Lisäksi lapsi saa luomupuuvillaisen kestovaipan.
  3. Kierrätys ja kiertotalousajattelu. Teamsissa toimivalla Anne Taan -kierrätystorilla käytetty tavara kiertää integratalaisten kesken. Toimistoilla huomioidaan kierrätys ja kulutuksessa kiertotalousajattelu. Esimerkiksi välipaloja tilataan hävikkiruokapalveluista ja kertsien käyttöä kannattaa harkita.

Sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys 💚

  1. Huolenpito ja hyvinvointi. Tarjolla on keskusteluapua, tukea, koutsausta, liikunta- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Työtavoissa tähdätään aivoterveyteen, ilmapiirissä pyritään psykologiseen turvallisuuteen. Integratalaisilla on kattava vapaa-ajan tapaturmavakuutus sekä sairaskuluvakuutus. Myös tietoturvan ISO-standardi tuo turvaa. Huolehdimme lisäksi asiakkaidemme hyvinvoinnista helpottamalla heidän työtään.
  2. Tasapuolisuus ja täysivaltaisuus. Integrata on 100 % integratalaisten omistama. Jokainen integratalainen on tasapuolisesti täysivaltainen – yhdenvertainen – ensimmäisestä työpäivästään alkaen. Tämä tarkoittaa myös roolia päätöksenteossa.
  3. Merkityksellinen työ. Manifeston mukaiset arvoasetelmat tähtäävät merkitykselliseen työhön ura- ja imurinputken välillä. Teoilla tuetaan integratalaisen kulttuurin kestävyyttä ja ihmisten sisäistä motivaatiota. Merkitys muotoutuu myös aidosta halusta tuottaa parasta mahdollista palvelua asiakkaillemme – ja mahdollisuudesta päättää tavasta tehdä se.

Yhteiskuntavastuu 🍀

  1. Vaikuttaminen ja vapaaehtoisuus. Liikunta- ja vapaaehtoistyömallimme Likiky kannustaa paitsi liikunnalliseen hyvinvointivaikuttamiseen, myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen: Vapaaehtoistyön tekemisen palkallisena valitsemassaan kohteessa on mahdollista 2 h/kk. Kokonaisuuden puitteissa on mahdollista jakaa omaa osaamistakin, esim. tarjota mentorointia tai ottaa osaa hyväntekeväisyysprojektiin.
  2. Ekologinen kestävyys. Integratalaiset eivät pelkästään pyri luopumaan muovista; karsimalla manuaalista kuraa ja räjäyttämällä paperit pöydältäsi, teemme digitaalisesti kestävämpää huomista jo tänään.
  3. Muutoksen mindset. Olemme vasta matkalla todelliseen muutokseen. Muutosnopeus saattaa vaihdella, mutta mindsettimme on selkeä: Pyrimme parempaan.

”Ollaan rehellisiä. Emme välitä viherpesusta tai käsilämpimistä vastuullisuusväittämistä.”

Matka muutokseen on aloitettava alusta.

Ollaan rehellisiä. Emme välitä viherpesusta tai käsilämpimistä vastuullisuusväittämistä. Meillä on toki kasapäin jo tehtyjä vastuullisuustekoja, mutta silti olemme mielestämme vasta matkalla muutokseen!

Etsimme jatkuvasti lisää keinoja kestävään integratalaiseen ja yhteiskunnalliseen arkeen. Hyvä esimerkki tästä on keväällä 2021 käyttöönotettu työsuhdepolkupyörämalli. Ohjelmistorobotiikkaosaajamme taas ovat olleet mukana sosiaalisen osallisuuden tukemisessa tekoälyn ja bottien avulla kehittäessään työelämävalmiuteen tähtääviä perehdytysbotteja maahanmuuttajataustaisille. Palkkatulokaskoulussa kannamme kumppanimme kanssa yhteiskuntavastuuta tulevaisuuden osaajien kouluttamisesta alalle.

Integratalaisuus onkin kokonaisvaltaista vastuunkantoa; haluamme kantaa vastuumme toimialan suunnannäyttäjänä.

Matka muutokseen on aina aloitettava alusta. Ja tämä on se alku. Boom.

Pyrkimyksemme parempaan

Integratalaisuus on jatkuvaa kestävyysajattelun kehittämistä ja moderni mindset muutoksiin. Siksi jaamme läpinäkyvästi sisäisen materiaalimme. Tutustumalla sisäiseen selattavaan vastuullisuuskonseptiimme, opit lisää tavastamme turvata ja rakentaa monimuotoisesti kestävää huomista.

👇🏻

VASTUULLISUUSKONSEPTI

Topikki kiinnostaa? Liity Kuppikuntaan!

Työmme vastuullisuusaiheen ympärillä jatkuu. Kerromme myöhemmin lisää hyvästä yrityksestämme sekä kokonaisuuksien ympärille kehkeytyvästä kehityksestä. Liity Kuppikuntaan ja kuulet asiasta ensimmäisenä.

Kuukausikirjeen tilaajana saat muutenkin kerran kuussa tuoreet kuulumiset HR:n hiekkalaatikolta. Ja mikäli mielit integratalaiseksi itsekin, tilaathan Uraepistolan!