Osallistuimme keväällä Yritysmaratonviestiin etänä ja samassa yhteydessä Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoitukseen. Hakemuksemme pohjalta Integratalle myönnettiin Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti! Tuloksemme kartoituksessa oli erinomainen (82 %). Mitä mitattiin ja mikä meillä oli mallillaan? 🏃🏻‍♀️🏊🏻‍♀️🤺

Suomen Aktiivisin Työpaikka -sertifikaatti on Suomen Olympiakomitea ry:n ylläpitämä osoitus hyvin toteutetusta liikuntaohjelmasta ja panostuksesta työhyvinvointiin. Sertifikaatti on voimassa vuoden 2021 loppuun. Katsasta myös muut aktiiviset työpaikat!

Sertifikaatin johdosta osallistumme myös Suomen Aktiivisin Työpaikka -kilpailuun, jonka voittaja julkaistaan Suomen Urheilugaalan yhteydessä.

Raportissa todetaan mm., että ”henkilöstöliikunnan hyvien käytäntöjen mukaan Integratan liikuntaohjelmassa korostuvat henkilöstöliikunnan johtaminen, tavoitteet ja resursointi. Toiminnoista tärkeimpiä ovat liikuntapalvelut ja henkilöstön aktivointi liikuntaan sekä liikunta-aktiivisuus.”

Henkilöstöliikunnan hyvien käytäntöjen mukaan Integratan liikuntaohjelmassa korostuvat henkilöstöliikunnan johtaminen, tavoitteet ja resursointi. Toiminnoista tärkeimpiä ovat liikuntapalvelut ja henkilöstön aktivointi liikuntaan sekä liikunta-aktiivisuus.

Ote Suomen Aktiivisin Työpaikka -kartoitusraportista

Liikunnan olosuhteiden luomisesta sekä liikunnan viestinnästä saimme skaala-asteikolla täydet 100 %. Myös liikunnan asema, johtaminen ja resursointi kipusivat 94 %:iin.

Hyvinvointi oli hoidossa seuraavilla osa-alueilla

  • Liikunnan asema, johtaminen ja resursointi (94 %)
  • Yhteistyö työterveyshuollon kanssa (83 %)
  • Liikunnan olosuhteet (100 %)
  • Liikuntapalvelut (80 %)
  • Liikunnan viestintä (100 %)
  • Liikuntaan aktivoinnin toiminnat (89 %)
  • Liikunnan tuen määrä henkilöstölle (83 %)

Liikunnan olosuhteiden luomisesta sekä liikunnan viestinnästä saimme skaala-asteikolla täydet 100 %.

Varsinaisia kehityskohteita kartoituksessa ei todettu. Pienin prosenttiluku mittaristolla oli ihmistemme liikuntaan aktivoinnin kokonaisuudella: Integratalaisten liikunta-aktiivisuus oli 56 %, vain inan yli koko Suomen keski-arvon 53 %. Aktivoinnin kokonaisuudenkin katsottiin hoituneen hyvin.

Ja onhan aina hyvä jättää tavoitteita seuraavaankin skabaan! 😉💪🏻

Integrata Suomen Aktiivisn Työpaikka