Integratan historian kautta aikain ensimmäinen tilikausi läheni loppuaan. Olimme juuri rekrytoineet ensimmäisen työntekijämme ja viettäneet yrityksen historian toiset pikkujoulut. Olohuoneessa. Maailma eli finanssikriisin keskellä. Ja me otimme ensimmäisiä hapuilevia, mutta sitäkin innostuneempia askeleitamme integratalaisina. Miltä maailmamme näyttää vuosikymmen myöhemmin?

Edellä mainituissa tunnelmissa elettiin vuoden 2009 päättyessä – tasan kymmenen vuotta sitten. Nyt vanhempana ja viisaampana voi jo vähän virnistää noillekin hetkille. Oikeasti en enää menneistä juurikaan mitään muista. Ja ehkä hyvä niin. Sama uteliaisuus tulevaa kohtaan on kuitenkin säilynyt:

Maailma elää tälläkin hetkellä monen murroksen ja kriisin keskellä. Ja me loikkaamme edelleen innostuneesti kohti tulevaa vuosikymmentä. Olohuoneeseen emme enää mahdu:

Tiimin koko on kasvanut vuoden 2009 jälkeen neljästä melkein 90:een, asiakasmäärä muutamasta asiakkuudesta satoihin ja liikevaihto reilusta 300 000:sta eurosta noin 7,5 miljoonaan euroon.

(Ja kun nyt kuitenkin mietitte: Pikkujouluja vietettiin tänä vuonna Hotelli Tammerissa ja Integratan historian ensimmäisiä perhepikkujouluja Helsingissä ja Tampereella.)

Ihmiset olemassaolon tarkoituksena

Välillä aina joku kysyy vähän epäuskoisena, onko meillä ollut minkäänlaisia kasvukipuja. Totta hitossa! Kipuilu alkoi sillä sekunnilla, kun saimme y-tunnuksen. Kivuista saisi kirjoitettua kokonaisen toisen kirjoituksenkin (ja taidan sellaisen myöhemmin tehdäkin 🤔). Mutta minun maailmassani kasvukivut ovat positiivisia poltteita. Moderneissa yhteisöissä niihin myös löytyy luontaiset lääkkeet, kun näkee vähän vaivaa ja jaksaa kaivaa.

Varmaankin turvallista siis todeta, että emme ole taantuva talo. Mutta mitään mieletöntä kliimaksia tai uutta viisautta tähän kirjoitukseen ei kannata odottaa: Seuraavaan vuosikymmeneen lähdetään nimittäin täsmälleen samoin eväin kuin edelliseenkin – innostuneesti ja ihmiset ensin!

Olemme täällä tekemässä Integrataa pitkäjänteisesti. Emme etsi pikavoittoja tai ole myymässä yritystä. Paitsi integratalaisille itselleen: Ensi kertaa loka-marraskuussa 2019 järjestetyssä henkilöstoannissa 58 % integratalaisista osti omaa työpaikkaansa. Kiittäminen luottamuksesta lienee siis paikallaan, kuin myös onnittelut uusille omistajille! Kiitos ja tervetuloa tekemään tulevaisuuttamme.

Emme etsi pikavoittoja tai ole myymässä yritystä. Paitsi integratalaisille itselleen.

58 % integratalaisista osti omaa työpaikkaansa ensimmäisessä henkilöstöannissa.

Kokoonnuimme tänä vuonna koko yrityksen voimin myös kahteen tulevaisuusfoorumiin. Sekä Suomen Turussa että Unkarin Budapestissa suunniteltiin yhteistä tulevaisuuttamme. Näiden foorumien pohjalta kävimme läpi olemassaolon tarkoitustamme, kirkastimme tavoitteitamme sekä määrittelimme yhdessä suuntaamme.

”Integrata on ihmispositiivinen työpaikka, jossa jokaisen on hyvä olla.”

Ote olemassaolon tarkoituksesta.

Tulevaisuusfoorumien myötä totesimme myös, että olemme asiakkaan kanssa aina samalla puolella pöytää. Haluamme olla yhteiskuntavastuullinen, terveellinen ja aivoterveellinen työpaikka ja toimija, joka auttaa ihmisiä keskittymään arvoa tuottavaan työhön.

Nämä suunnitelmat kainalossa kelpaa lähteä 2020-luvulle.

Tässä kohtaa myös vilpitön kiitos kaikille matkassa mukana kulkeneille! Teitä on paljon. On ollut huippuhienoa päästä tutustumaan satoihin uusiin ihmisiin, kuulla ja nähdä monen monta hienoa tarinaa.

Aika näyttää, miten Integratan tarina tästä eteenpäin kehittyy. Perustajaomistajat harmaantuvat tasaisen varmasti vuoteen 2030 mennessä, mutta onneksi meillä on talo täynnä integratalaisia innostujia ja innostavia asiakkaita.

Hauskaa joulua sekä uteliaista intoa tulevaan vuosikymmeneen! 2️⃣0️⃣2️⃣0️⃣