Miten asiat ovat muuttuneet Integratan kasvun myötä? Onko korporaatiohenki vallannut meidät? 😱 Vai voiko meillä kasvusta huolimatta heittää toimitusjohtajaa paperitolloilla? Meillä on aina tehty töitä tehdään tosissaan, mutta ei liian vakavasti. Huumorin siivittämänä. Lue 10-vuotiaan kasvuyrityksen meiningistä!

Tasan viisi vuotta sitten astelin Integratalle. Meitä oli kuusi HR-ammattilaista tekemässä HR:n konsultointia ja järjestelmäprojekteja asiakkaille. Ensimmäiset viikot soittelin potentiaalisille asiakkaille, koska projekteja ei suorilta käsin ollut. Oma palkka piti ansaita. Hommia tehtiin tosissaan, mutta ei liian vakavasti. Huumori oli tärkeä osa päivää. Välitimme toisistamme.

Asiakkaamme olivat pääsääntöisesti huipputyyppejä, joiden kanssa työnteko oli mukavaa ja opettavaista – joskus otimme opit vastaan kantapään kautta. Työntekijät olivat tyytyväisiä ja se heijastui myös asiakkaisiin.

Integrata kasvoi alkuun noin yhdellä työntekijällä per vuosi. Noin kaksi vuotta sitten ketsuppipullo poksahti. Reilu vuosi sitten meitä oli 24.

Nyt meitä on jo viitisenkymmentä. En ole varma, mikä nuppiluku tulee olemaan ensi kuussa tai saati sitten ensi kesänä. Onko sama ”Integratan henki” vielä olemassa?

Tosissaan, mutta ei vakavissaan. Edelleen!

Täytyy sanoa, että kasvun myötä mikään ei ole muuttunut, vaikka kaikki on muuttunut.

Integrataa voi kutsua ns. itseohjautuvaksi organisaatioksi, mutta myös huumorityöpaikaksi. Täällä lähes kaiken voi laittaa vitsiksi. Tittelin voi valita itse, tehtävistä saa pitkälti päättää, johtajia ja managereja ei ole, välittävä v*ttuilu leimaa keskusteluita.

Kenellekään ei tarvitse esittää mitään. Turha tärkeily on riisuttu kokonaan. Toimitusjohtajaa voi vieläkin heitellä paperitollolla.

Työntekijät ja asiakkaat ovat viihtyneet. GPTW:n ykkössija vuonna 2018 olikin meille huikea hetki.

Näillä eväillä kasvua on syntynyt yli 30 % vuodessa 😅

Pitääkö yrityskulttuurin muuttua kasvun myötä?

Tällä hetkellä suurin tavoitteeni on vaalia ”Integratan henkeä” ja kulttuuria. Haluamme, että sama lungi meininki pysyy, vaikka täällä olisi muutaman vuoden päästä 100 henkeä. Olen kuullut sanottavan, että sitten homma muuttuu, kun astutaan isomman korporaation saappaisiin työntekijöitä ollessa lähemmäs sata.

Miksi sen pitää muuttua? Vaatii se tietysti muutakin, kuin hyvän hengen vaalimista.

Se vaatii sitä, että pidetään huoli tiimiläisistä ja asiakkaista sekä ollaan avoimia. Että otetaan hommat vakavasti, mutta ei tosissaan.

Ihan kuten tähänkin asti.

Integratalaiseksi?

Meillä on tilaa ja tilausta useammalle uudelle hyvälle tyypille. Ota yhteyttä, mikäli sinua kiinnostaa millaista täällä on olla töissä. Voit myös laittaa minulle suoraan LinkedIn-kutsun. Sparrailen mielelläni!

Mikäli haluat saada tiedon avautuvista työpaikoista suoraan inboxiisi, tilaa urakirje jättämällä tietosi alle. Ilmoitamme tälle listalle ensimmäisenä uusista mahdollisuuksista liittyä Integratan tiimiin.