Punainen on perusväri. Intohimon ja rakkauden taajuuksia täynnä.
Tunteenpalomme muuttaa suomalaista työelämää sekä aito välittämisen kulttuuri on tehnyt Integratasta tutkitusti Suomen parhaan työpaikan 2018*!

Punaista käytetään yleensä silloin, kun halutaan herättää huomiota.

Integratan perustamisvuonna 2008 tehdyn toisenlaisen tutkimuksen mukaan myös punaisiin pukeutuvat tiimit ovat menestyneet muita värejä käyttäviä paremmin. Vain muutamilla seikoilla suosiotamme selittääksemme.

Todellisuudessa kaikessa tekemisessämme on perustamisesta lähtien ollut punainen lanka: 

– Olemme olemassa työntekijöitämme ja asiakkaitamme varten. Meillä on töissä ihmisiä, ei resursseja. Integratalainen, josta pidetään huolta, huolehtii myös asiakkaasta, avaa toiminta-ajatusta Tuomas Schwartz, yksi perustajajäsenistä. 

Punainen väri liitetään vahvasti myös vallankumoukseen. Integrata ei usko aatteisiin, mutta ei kuitenkaan pelkää julistaa olevansa tavallisen työelämän kapinallinen: Integrata Manifesto avaa arvoasetelmat integratalaisen arjen takana ja tekee johtamisen askelmerkit näkyviksi aivan kaikille.

– Olemme halunneet luoda työpaikan, joka koetaan kiinteäksi ja mielekkääksi osaksi elämää, eikä vain paikaksi, johon tullaan tienaamaan rahaa. Haluamme muuttaa maailmassa ajatusta yritystoiminnasta ja johtamisesta. Uskomme, että vastuu ja valta kuuluvat asiantuntijoille, jotka työtä tekevät, avaa Integratan toimitusjohtaja ja toinen perustajajäsen Riku Heinonen

– Integrata on onnistunut rakentamaan todella vahvan luottamuksen ilmapiirin johdon ja henkilöstön välille. Luottamus ja ihmisen asettaminen keskiöön heijastuvat tuloksellisesti myös asiakkaille; Kaikessa tekemisessä näkyy Integratan oma tapa tehdä asioita – inhimillisesti eikä liian vakavasti, kertoo Great Place to Work Finlandin® konsultti Joni Sarpo.

– Ykkössija vahvistaa, että tiimi viihtyy eikä kukaan näe punaista. Olemme oikealla polulla, viitoittaa niin ikään perustajajäseniin kuuluva Veli-Ville Kasurinen

Integrata on palkannut hyviä tyyppejä ja tehnyt todellisia työelämätekoja: Toteuttanut tavoitteensa olla aidosti välittävä työnantaja sekä hyvä kumppani myös asiakkaille. Tehnyt tästä kaikesta talon tavan.

– Kovasta kasvusta huolimatta, Integrata on onnistunut erinomaisesti pitämään huolta sekä omista ihmisistään että asiakkaistaan. Onnistumisen ovat mahdollistaneet ihmisten yksilölliset kohtaamiset, tukemiset ja auttamiset. Integratan sijoitus Suomen parhaana pienenä organisaationa kertoo onnistuneesta hyvän työpaikan rakentamisesta sekä johdon arvovalinnasta luoda menestyvää liiketoimintaa ihmistensä kautta, lisää Joni Sarpo. 

– Integratalaiset itse ovat tehneet tämän mahdolliseksi. Johto luo linjat ja tarjoilee huonon huumorin, mutta vain tiimi tekee talon tunnelmasta ja johtamistavoista totta. Kiitos sijoituksestamme kuuluu siis integratalaisille, Heinonen summaa.

Saavutusta juhlistaakseen integratalaiset pukeutuvat seuraavan vuoden joka päivä punaiseen. Vitsivitsivitsi. 

* Sijoituksemme Great Place to Work® Finlandin Suomen Parhaat Työpaikat 2018 -tutkimuksessa pienten yritysten (20–49 työntekijää) sarjassa on ensimmäinen (1.).  

Ps. Me ollaan onneks jo meillä töissä, mutta jos sä et ole, hae nyt!