Aurinkotyö = integratalaisten tiimi reissaa lämpimään tekemään hommia. Mitä aurinkotyötä suunnitellessa kannattaa huomioida?

Integratalaisten on ollut mahdollista lähteä aurinkotyöhön tämän vuoden alusta asti. Aurinkotyön säännöt ovat yksinkertaiset:

  1. Kokoa kollegoista vähintään 3 hengen ryhmä kiinnostuneita.
  2. Valitkaa matkakohde, jonne haluatte lähteä etätöihin.
  3. Etsikää kohtuuhintainen majoitus, hyväksyttäkää kustannus ja veloittakaa se firman kortilla. Loput kulut maksetaan omaan piikkiin

Olin mukana ensimmäisessä ryhmässä, joka lähti kokeilemaan aurinkotyötä käytännössä tänä keväänä. Neljän hengen voimin saimme haarukoitua aika nopeasti kaikille sopivan aikaikkunan ja matkakohteen. Mallorca valikoitui määränpääksi edullisten lentojen ansiosta sekä keväisen lämmön toivossa.

Aurinkotyössä tärkeintä on sopiva majoitus

Kriittisin suunnitteluvaihe tällaiselle työmatkalle lienee sopivan majoituksen löytäminen. Töitä on tarkoitus tehdä pääosin majapaikassa, joten työpiste ja WiFi ovat ehdottomat. Ei ole kiva myöskään olla koko päivää yksin omassa hotellihuoneessa, joten yhteinen työskentelytila olisi hyvä järjestyä. Sijainnillakin on merkitystä, koska lounaat pitää hoitua helposti ja työpäivän jälkeen on mukavaa, jos on mahdollisuus käydä lähikohteissa.

Näillä kriteereillä vuokrasimme Airbnb:n kautta kokonaisen talon Palma de Mallorcan liepeiltä. Jokaiselle saatiin oma makuuhuone ja tilavat yhteistilat tehdä töitä sekä viettää aikaa myös porukalla. Lähiravintolat olivat kävelymatkan päässä ja Palman keskustaan oli nopea matkustaa taksilla.

Aurinkotyö on arkista aherrusta rennompaa

No mitenkäs se itse työskentely sitten sujui? Netti toimi hyvin ja kaikki päivittäiset työkalut olivat käytettävissä. Kuten yleensäkin etätöissä, moniin tehtäviin pystyi keskittymään paremmin kuin avokonttoriympäristössä. Kollegat Suomesta käsin jopa kohtelivat tavallista varovaisemmin, etteivät häiritsisi liikaa aurinkotyöläisiä 😊

Onneksi työmme on luonteeltaan joustavaa muutoinkin, joten päivän aikataulun pystyi muuttamaan hiukan tavallista arkea rennommaksi. Näin ehdimme nauttimaan myös vähän Mallorcasta sekä siitä auringosta.

”Aurinkotyö peilautuu meidän muihin työsuhde-etuihin: kaikki mikä lisää tiimin tyytyväisyyttä, on kotiinpäin. Tiimi järjestelee matkansa itse, joten tällä mallilla ei tule edes turhaa hallinnollista työtä.”

Laura Huhtiniemi, Integratan valkku

Haluatko lähteä aurinkotyöhön?

Jos tällaiset etätyömatkat kiinnostavat, niin yksi reitti niihin on tietysti meidän auki olevat rekryt. Itse ainakin lähden varmasti ensi vuonna uudestaan, joten reissukavereita tarvitaan taas.

Jos et jaksa päivystää meidän rekrysivua, niin tilaa uraepistola jättämällä sähköpostiosoitteesi alle. Uraepistolan kautta saat tiedon sähköpostiisi aina, kun meillä aukeaa hakuun uusia työpaikkoja.