Integratalaisten on ookoo tehdä työskentelystä lokakuun ja marraskuun välisenä yönä omalle mielenterveydelle miellyttävämpää vaihtamalla viikoksi valoon. Lue, miten toimii työsuhde-etuna etätyö etelässä! 😎

Integratalaisten on ollut mahdollista lähteä aurinkotyöhön vuoden 2018 alusta. Aurinkotyöhön lähteminen on yksinkertaista:

  1. Kootaan kollegoista vähintään kolmen kiinnostunutta.
  2. Valitaan matkakohde, jonne halutaan lähteä etätöihin.
  3. Etsitään omatoimisesti kohtuuhintainen majoitus, kuittautetaan kustannus ja veloitetaan se firman kortilla. Muut kulut maksetaan itse.

Tämän syksyn aurinkotyötiimissä valitsimme kohteeksi Kyproksen Tersefanoun. Sinänsä hyvä juttu, koska paikannimestä saa aika monta mahtavaa moikka-vitsiä…🤭 Kyproksella on näin marraskuussa off-season (suomeksi ’talvi’), mikä mahdollistaa rauhallisen työskentelyn esimerkiksi hotellin altaalla tai yhteiskäyttötiloissa. Lämmintä on keskimäärin 22–25 astetta, mikä on miellyttävä lämpö työskennellä.

Hyvä WiFi-yhteys on avainasemassa, kun tehdään työtä kaukana kotoa, auringon alla. Lisäksi kannattaa varmistaa, että majapaikan sisätiloista löytyy tarpeen mukaan rauhallista tilaa työskentelylle sekä puitteet etäpalavereille, mikäli matkan aikana on sovittuna sellaisia. Ja miksei olisi, tavallista työaikaahan tämä on!

Kyllä kissaakin aurinkotyö kiinnostelee!

Altaalla on siis pidetty palavereja Suomeen ja tehty töitä tosissaan (mutta ei tietenkään vakavissaan). Työpäivän jälkeen aurinkotyötiimi on tutustunut täällä Tersefanouhun ja nauttinut täysin siemauksin etelän valoisista hetkistä ja lempeästä tuulesta.

Terse! Tersefanoun aurinkotyötiimi Larnakka-nimisessä kohteessa työpäivän jälkeen: Minna Holm, Eveliina Roininen, Satu Niinimäki ja Marika Haapaniemi 🌴

Lue myös, mitä viime vuonna etätöihin etelään matkannut pioneeritiimi oli mieltä matkan vaikutuksista työhön ja sen tehoon.

Taukojumppaa tiimille Teamsissä

Koska aurinkotyötiimissä ”terseilemään” matkasivat integratalaisten molemmat omat taukojumppaohjaajat, on koko viikon Teamsissa ollut tarjolla tavalliseen tapaan (joskin altaan reunalta 👙 ) taukojumppaa kaikkiaan kolmelle paikkakunnalle.

Taukojumppaa Tersefanoulta Teamsissä – jotta integratalaisten työkunto pimeällä pallonpuoliskolla ei pääsisi rapautumaan aurinkotyöviikon aikana.

Hyvinvoinnin vuoksi valoon matkaaminen kannattaa myös yleisesti: viikko valossa tekee marraskuun pimeydessä ihmeitä mielelle ja työmotivaatiolle. Kaamosmasennusta karkottamaan kannattaa siis harkita vaikka hakemista meille töihin!

Työsuhde-etu tiimin hyvinvoinnin vuoksi

Ai miksikö meillä tarjotaan mahdollisuutta matkustaa marraskuussa mielenterveyden tai hyvinvoinnin vuoksi?

Aurinkotyö pohjautuu meidän muihin työsuhde-etuihin: kaikki, mikä lisää tiimin tyytyväisyyttä ja parantaa hyvinvointia, on kotiinpäin. 

Laura Huhtiniemi, Integratan valkku

Perinteinen etätyö on vasta tullut mahdolliseksi monilla asiantuntija-aloilla. Integratalaisten etukenossa pilotoima aurinkotyö ei esimerkiksi vastuullisuuden näkökulmasta välttämättä ole aukotonta. Keskustelua käydään kuitenkin talk-the-talk-tyyppisen sanahelinän sijaan avoimella walk-the-walk-ajattelulla ja etsitään tapoja tehdä toisin:

Parhaillaan käydään rehellistä keskustelua koko pallon puolesta. Täälläkin siis tähytään tekoja, miten me pimeällä puoliskolla korvattaisiin tai kompensoitaisiin valoisia viikkoja henkilöstön hyvinvoinnin vuoksi.

Riku Heinonen, Integratan toimitusjohtaja

Ja tähän loppuun vielä Tersefanoun tiimin terseiset toimitusjohtajalle: Tämä toimiva johto löytyi auringon alta! 👇🏻

Integratan toimitusjohtaja Riku Heinosen mukaan jokainen yritys tarvitsee toimivan johdon.

Kylmästä lämpimään?

Jos aurinkotyö kutkuttaa, kurkkaa avoinna olevat rekryt. Jos et jaksa päivystää pimeässä meidän rekrysivua, tilaa Uraepistola jättämällä sähköpostiosoitteesi alle. Laita vaikka samalla Linkkarikin. Uraepistolan avulla saat tietoosi kaikki meille avautumassa olevat paikat etunojassa ennen muita!