Ei enää käppyröitä vaan ymmärrettäviä visualisointeja. Silmäasemalle tärkeät henkilöstöluvut ovat nyt klikattavissa yhdestä raportointityökalusta.

Palkkahallinnon palveluiden kokonaisratkaisu + HR-raportointi ja -analytiikka lyhyesti

Haaste

  • HR-tiedot piti poimia manuaalisesti eri tiedostoista. Työlästä ja epävarmaa.
  • Voimmeko luottaa palkanlaskentaan? Inhimillisten virheiden mahdollisuus oli aina olemassa.
  • Paperi kulki postissa. Mitä jos verokortti ei mene ajoissa perille?

Ratkaisu

Tulokset

  • Tieto on aina oikeaa, visuaalista ja helposti saatavilla.
  • Energiaa vapautui. 100 % luottamus ihmisiin ja osaamiseen.
  • Etanaposti loppui. Tieto siirtyy nyt sähköisesti ja luotettavasti.

Miten lomapalkkavaraukset voisi tehdä näppärämmin? Entä työsuhdelomakkeet? Tätä nykyä Silmäaseman HR-ihmiset saavat vastauksen Integratan Mepco-konsulteilta ja palkka-asiantuntijoilta ennen kuin kysymystä edes hoksataan muodostaa.

– Toivoimme kumppania, joka pystyy kehittämään meitä. Meillä ei ole aikaa syventyä HR-järjestelmän toimintaan. Siksi on arvokasta, että on kumppani, joka kertoo meille, miten tehdä asiat järjestelmässä fiksummin, sanoo Silmäaseman henkilöstöjohtaja Sirkkaliisa Kulmala.

Silmäaseman koko palkkahallinto kaikkine toimintoineen on Integratan näpeissä. Palvelupalettia laajennettiin raportointi- ja analytiikkaratkaisulla ja kehitettiin silmäasemalaisten tarpeisiin. Kun nyt tarvitaan tieto sairauspoissaoloista tai kuukauden henkilöstömäärästä, tarvitsee avata vain raportointijärjestelmä monen eri Excelin sijaan. Data on valmiiksi visualisoitu.

– Käsin tehtynä duuni oli valtaisa. Nyt saamme nopeasti haluamamme tiedon. Ajan säästö on merkittävä, Kulmala toteaa.

Iloa ja vaikuttavuutta datasta

Parannukset teettävät Silmäasemalla HR-onnea päivittäisannoksina. Raportointi- ja analytiikkaratkaisu sisältää muun muassa yrityksen henkilömäärän, muutokset, työsuhteen pituudet, lomasaldot ja vaihtuvuuden luvut.

– Raportoinnin avulla voi saada trenditietoa esimerkiksi sairauspoissaoloista. Kun tieto on silmien edessä, voidaan työntekijöiden hyvinvointiin vaikuttaa ajoissa, kertoo Integratan raportointi- ja analytiikka-asiantuntija Hanna Hyytiäinen.

Silmäasemalla oli vahva tausta HR-raportoinnin seuraamisesta ja yhtä luja tahtotila tiedolla johtamisen kehittämiseen.

– Tiedon näkyväksi tekeminen ja sen helppo hahmottaminen on raportoinnin kiistaton hyöty. Omalla tavallaan se voi olla pelottavaakin, luvut kun näyttävät kylmää faktaa. Dataa ei voi kuitenkaan tuijottaa sokeasti vaan pitää ymmärtää myös analytiikan taustalla lukuihin vaikuttavia asioita. Siinä olemme silmäasemalaisiakin auttaneet, Hyytiäinen kuvaa.

Raportoinnin ja analytiikan avulla tiedolla voi johtaa nyt entistä vaikuttavammin, tietää Silmäaseman työkykyjohtamisesta vastaava HR Business Partner Saara Pöyry.

Näen yhdellä vilkaisulla sairauspoissaoloihin tai ylitöihin liittyvät tiedot. Paikantamiseen ei enää kulu aikaa, vaan voimme heti alkaa vaikuttaa sairauspoissaolojen syihin.

Silmäaseman HR Business Partner Saara Pöyry

– Näen yhdellä vilkaisulla sairauspoissaoloihin tai ylitöihin liittyvät tiedot. Paikantamiseen ei enää kulu aikaa, vaan voimme heti alkaa vaikuttaa sairauspoissaolojen syihin, Pöyry sanoo.

Luotettavuudella on palvelukehityksessä jykevä arvo.

– Voimme olla täysin varmoja, että luvut ovat oikein, Kulmala sanoo.

Luotettavuudesta kertoo tämäkin: Palkanlaskenta poistui asialistalta johtoryhmien kokouksissa.

– Kun luvut ovat luotettavat ja selvät, ei niistä tarvitse keskustella, hän lisää.

Oho – tehtiin tietoturvaloikkakin

Sirkkaliisa ja Saara nauttivat HR-arjen sujuvuudesta.

– Aineiston toimituksen automatisointi, kehittyneet viestintäkanavat ja erityisesti aina niin myönteiset integratalaiset tekevät arjestamme helppoa ja kivaa.

Ei vakavan asiallista vaan hauskaa, he kuvailevat kanssakäymistä HR-kumppaninsa kanssa.

– Kaikilla integratalaisilla on myönteinen tapa toimia ja pyrkimys löytää molemmille sopiva ratkaisu.

Aineiston toimituksen automatisointi, kehittyneet viestintäkanavat ja erityisesti aina niin myönteiset integratalaiset tekevät arjestamme helppoa ja kivaa.

Silmäasemalaiset arvostavat HR-arjen sujuvuutta

Yksi ratkaisu tuotti kunnon ilopiikin. Tapahtui loikka toimintatavassa – ja tietoturvassa.

– Kaikki paperit kulkivat vielä etanapostissa. Se oli riskialtista. Ihmisten arkaluontoista tietoa liikkui postin mukana ja perille saapuminen ajallaan oli epävarmaa.

Tämänkin piti muuttua, sanoi integratalainen kehittymishaluiselle asiakkaalle ja sähköisti tiedonsiirron.

–  Tietoturvan taso parani kertaheitolla. Saatoimme vain ihmetellä, miksemme olleet tehneet tätä kaikkea aikaisemmin, Kulmala kiteyttää yhteistyön autuuden.

Sirkkaliisa Kulmalan vinkit palkkahallintoon helpotusta hakevalle

  1. Tee tieto näkyväksi. Luvut ovat avain positiivisiin muutoksiin.
  2. Etsi luotettava kumppani. Vapautat omaa energiaa, kun arjessasi on parastasi ajatteleva HR-osaaja.
  3. Muista ilo ja innovatiivisuus. Palkkahallinnonkin töissä kannattaa olla hauskaa. Se vaikuttaa olennaisesti työhyvinvointiin ja (yhteis)työn tuloksiin.

Vinkkejä HR-hommiin?

Mikäli vinkit huomisen hooärrästä kiinnostavat, liity Integratan Kuppikuntaan. Ei spämmiä, vaan hyödyllistä sisältöä: kerran kuussa HR-vinkkejä sisältävä uutiskirjeemme sekä kutsuja järjestämiimme webinaareihin ja häppeninkeihin.

Tilaa uutiskirje jättämällä yhteystietosi alle:

Helpompaa HR-arkea? Ota yhteyttä.